Tehnopolis
StoryEditor

Twitter izlazi na burzu, vrijednost između 15 i 20 miljardi USD

13. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Poznata društvena mreža Twitter objavila je kako izlazi na burzu. Informacija je oglašena, sasvim prikladno, tvitom na profilu kompanije, a procijenjena vrijednost IPO-a je između 15 i 20 milijardi dolara.

Privatni investitori procijenili su vrijednost Twittera na više od 10 milijardi dolara, a sad je očito kako žele povrat svojih ulaganja. Ove godine očekuje se zarada od 583 milijuna dolara.

Još nakon Facebookovog izlaska na burzu prošle godine očekivalo se kako bi upravo Twitter mogao biti prva veća tehnološka kompanija koja će se odlučiti na ovaj način prikupljanja kapitala. Podsjetimo, vrijednost Facebooka na dan izlaska na burzu iznosila je oko 100 milijardi dolara

Prema zadnjim dostupnim podacima iz ožujka ove godine Twitter trenutačno ima 200 milijuna aktivnih korisnika širom svijeta, a svake sekunde objavljuje se 143.199 tweetova.

Kompanija je ovih dana preuzela i oglašivačku tvrtku MoPub koja se bavi oglašavanjem na mobitelima gdje se putem njihove platforma objavljuje milijardu oglasa dnevno. Posao vrijedan 350 milijuna dolara pokazuje kako je mobilno oglašavanje jedan od smjerova u kojem će se Twiter dalje razvijati.

18. travanj 2024 01:54