Tehnopolis
StoryEditor

U 60 sekundi preuzme se 47 tisuća aplikacija

26. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Iz Intela su izvijestili kako će tijekom ove godine web ući u fazu u kojoj će broj mobilnih uređaja s pristupom internetu premašiti brojku od sedam milijardi – prvi će put u povijesti broj računala biti veći od broja stanovnika na Zemlji.

Prema Intelovim predviđanjima, do 2015. godine broj će se mobilnih uređaja udvostručiti i dosegnuti brojku od petnaest milijardi. U prosjeku će za svakog korisnika postojati dva uređaja sa zasebnim IP adresama. Budući da će stvarni broj korisnika narasti s dvije na tri milijarde, količina internetskog prometa nastavit će se povećavati: do 2018. će se utrostručiti te će biti veća od 4,8 zetabajta godišnje.- Čak i danas svatko od nas generira otprilike jedan gigabajt podataka dnevno, a za tri godine ta će količina biti veća od četiri gigabajta, tj. otprilike jednaka količini podataka sadržanoj u dva dvosatna HD filma - rekao je Intelov direktor za odnose s javnošću Pavel Svoboda. Zbog takvog će porasta količina podataka koje treba pohraniti porasti za pedeset posto.

Na interentu se u jednoj minuti, prema Intelovom istraživanju, prenese 639.800 GB IP podataka, preuzme 47 tisuća aplikacija, unese više od dva milijuna upita za pretraživanje na Googleu (prije godinu dana taj je broj iznosio 694.455), pošalje 204 milijuna poruka e-pošte (prije godinu dana svega 168 milijuna), a 277 tisuća korisnika prijavi se na svoje račune na Facebooku.Također u jednoj se minuti pogleda 6 milijuna web-stranica, na YouTube se prenese 30 sati videozapisa te se reproducira 1,3 milijuna videozapisa, na Twitteru se pojavi 100 tisuća novih tweetova, a toj se mreži pridruži 320 novih korisnika, na Wikipediji se objavi šest novih članaka ili unosa, a registrira se 1300 novih mobilnih telefona.

25. travanj 2024 07:26