Tehnopolis
StoryEditor

Uskoro stiže novi Nexus – obnovljena suradnja Googlea i HTC-a?

23. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

HTC nije proizveo tablet od 2011. godine, a Nexus uređaj od 2010. godine, ali ta će praznina ubrzo biti popunjena novim uređajem – Nexusom 9.

Tijekom ljeta su se pojavile brojne špekulacije, a jučer ih je potvrdio izvor The Wall Street Journala – uređaj Nexus 9 označava oživljavanje partnerstva između Googlea i HTC-a, dvojca odgovornog za originalni Nexus One.

The Wall Street Journal tvrdi da HTC-ovi inženjeri već neko vrijeme rade na dvije lokacije – u Googleovoj bazi Mountain View i u svojoj tajvanskoj bazi.

Ranije ovoga mjeseca, tvrtka Nvidia pokrenula je patentnu tužbu zbog protiv Qualcomma i Samsunga, u kojoj je spomenuto da će ‘HTC Nexus 9, koji se očekuje u trećem kvartalu ove godine, također koristiti  procesor Tegra K1‘. Jednom kada je taj podatak uočen, dokument je jako brzo prepravljen tako da ne sadrži navedene informacije.

Ako je vjerovati navodima koji tvrde da će novi Nexus imati K1 procesor, to znači da će biti bliži visokokvalitetnom Nexusu 10, kojeg je proizveo Samsung, nego financijski dostupnijem Nexusu 7, kojeg je proizveo Asus.

Ne postoje dodatne informacije niti specifični detalji, ali očekuje se da će neke informacije izaći zajedno s priopćenjem o uređaju Android L.

Android L, koji je najavljen u lipnju i koji bi trebao biti predstavljen na jesen, predstavlja veliki redizajn Googleovog mobilnog operativnog sustava, a novi Nexus 9, kojeg će proizvesti HTC, zvuči kao uređaj koji će prikazati novi softver u punom sjaju.

28. travanj 2024 23:07