Tehnopolis
StoryEditor

Velike tehnološke kompanije žele tehnologiju učiniti dostupnijom osobama s invaliditetom

26. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Facebook, Microsoft, Dropbox i brojne druge tehnološke kompanije se udružuju kako bi tehnologiju učinile dostupnijom osobama s invaliditetom.

Tehnološke kompanije i njihovi edukacijski partneri, poput Stanforda i sveučilišta Carnegie Mellon, su kreirali radnu grupu naziva Teaching Accessibility. Zajedno žele razviti upute za tehnološka rješenja koja svi mogu koristiti. Grupa će istraživati interakciju između ljudskog bića i računala, kao i koncepte dizajna koji odgovara širokim i različitim skupinama ljudi.

Objava ovog savezništva poklopit će se s 25. godišnjicom donošenja američkog akta o osobama s invaliditetom, kojeg je tadašnji američki predsjednik George H.W. Bush 26. srpnja 1990. godine pretvorio u zakon.

U posljednje se vrijeme tehnološke kompanije nalaze na udaru kritika zbog manjka razumijevanja za osobe s invaliditetom. Uber je ranije ove godine tužen zbog nepoštivana gore navedenog zakona. Unatoč tome, Uber nije među kompanijama koje su se pridružile grupi Teaching Accessibility. Ipak, zainteresiranost kompanija kao što su LinkedIn, Yahoo, Facebook, Microsoft i Dropbox svraćaju pažnju na taj, često nevidljiv, problem.

19. travanj 2024 09:41