Preporučeno
StoryEditor

Dobrović: Privatizacija dijela HEP-a zajednička je odluka Vlade

04. Siječanj 2017.
Piše:
liderhrt

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio je kako je odluka o privatizaciji dijela HEP-a zajednička odluka Vlade. Bitno je da se utvrdi o kojoj se imovini radi kako se ne bi ponovila situacija kao s telefonskom infrastrukturom, rekao je Dobrović.

Istaknuo je kako je važno da se krene s jačanjem financijskog plana jer HEP ima potencijala za jačanje u cijeloj regiji. Izlistavanjem tvrtke na burzi smatramo da će se steći uvjeti da se ona ojača. Bitno je da cijeli proces prati i donošenje zakona o ovom procesu, dodao je Dobrović. Naglasio je i činjenicu da će se privatizacija ograničiti na 25 posto minus jedna dionica kako bi HEP kao strateška tvrtka ostao u trajnom vlasništvu Hrvatske.

Uvjeren je da financijski potencijal HEP-a neće biti ugrožen - ovim procesom ojačat će se vrijednost tvrtke. Ovo je svojevrsna dokapitalizacija kojom će se našim mirovinskim fondovima i građanima omogućiti sudjelovanje u benefitima kvalitetnog upravljanja HEP-om, smatra Dobrović.

Na pitanje slažu li se svi članovi Mosta s ovom odlukom, Dobrović je rekao kako pojedini saborski zastupnici reagiraju srcem. No, nakon završetka ove procedure Hrvatska će imati nadzor na dvije velike strateške kompanije i nadam se da će svima biti jasno da se radi o jednom dobrom procesu, rekao je ministar Dobrović.

>>>Đakić: Očekujemo sedam posto dionica HEP-a ili da nam se to na neki način kompenzira

https://www.youtube.com/watch?v=SGWR2_skTzI

29. travanj 2024 08:37