Preporučeno
StoryEditor

Đuro Đaković Grupa posluje stabilno, a uskoro bi mogla osvojiti poslove i za svoj vojni program

10. Listopad 2016.

Nakon restrukturiranja provedenog u 2015. godini Đuro Đaković Grupa u 2016. posluje stabilno, ustvrdili su u ponedjeljak čelni ljudi Grupe na susretu s novinarima.

"Bila je to godina čišćenja, napuštanja pojedinih djelatnosti, godina u kojoj su obavljena spajanja određenih firmi, ali i godina u kojoj je smanjen broj zaposlenih. Sretan sam što je ovo potonje, s obzirom je otišlo više od 20 posto uposlenih, prošlo bez štrajka i buna", rekao je predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe Tomislav Mazal.

Po njegovim riječima, paralelno se radilo na ulaganju u tvrtku i njen položaj na europskom tržištu što je u konačnici rezultiralo pomacima. Primjerice, kako je rekao, Grupa je "izgubila" HŽ Cargo, ali i izišla na tržište EU-a gdje sklapa ugovor za ugovorom.

Mazal kaže kako je Đuro Đaković stabilizirao poslovanje i po prvi puta u četiri godine ostvario neto dobit.

Tijekom restrukturiranja tvrtka je smanjila broj zaposlenih za 20 posto, a trenutno upošljava 950 radnika.

"Ukupno 100 milijuna kuna ušlo je u tvrtku isključivo na temelju tehničkog i tehnološkog opremanja zahvaljujući kojima je povećana konkurentnost i kvaliteta", rekao je član Uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović, podsjetivši da se u proteklom razdoblju tvrtka vratila u mostogradnju kroz radove na mostu Čiovo.

Tomislav Mazal najavljuje kako bi Grupa uskoro mogla osvojiti poslove za svoj vojni program.

"Natječaji za BOV su u srednjim i završnim fazama. Tu smo u par zemalja uglavnom na bliskom istoku pa ćemo vidjeti što će od toga biti realizirano", rekao je Mazal.

26. travanj 2024 09:03