Preporučeno
StoryEditor

Đuro Horvat: Tehnixova tehnologija rješava sve probleme sa zbrinjavanjem otpada

05. Travanj 2017.

U sklopu 9. međunarodnog sajma zaštite okoliša i komunalne opreme – EMAT, koji se od četvrtog do sedmog ovog mjeseca održava na Zagrebačkom Velesajmu, Tehnix , vodeća tvrtka u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša organizirala je 2. Međunarodnu tehnološku konferenciju za održivo gospodarenje otpadom.

Koristeći nove tehnologije Hrvatska može postati liderom Europske unije u gospodarenju otpadom, poručio je Đuro Horvat, vlasnik Tehnixa. Ciljevi ove konferencije su, dodao je, ubrzati i unaprijediti sustave održivog gospodarenja komunalnim otpadom na najbolji način te osigurati ekonomski, ekološki i socijalni razvoj jedinica lokalne samouprave. – Ekologija je znanost koja se bavi medicinom planete zemlje. U tome pravcu razmišljamo i djelujemo u Tehnixu. Naša najnovije tehnologije zatvorenog sustava gospodarenja otpadom, MBO-T, može biti odgovor na sve probleme koji hrvatski gradovi imaju sa zbrinjavanjem otpada. Neobjašnjivo je da u Hrvatskoj nemamo niti jednu kompletnu tvornicu kojom se miješani komunalni otpad industrijski reciklira, balira , a zatim te dobivene sirovine prodaju na globalnoj burzi. Planom gospodarenja otpadom usvojenim na sjednici Vlade sedmog siječnja 2017. Hrvatska je pokazala kako želi bitno unaprijediti dosadašnji model gospodarenja otpadom, pa tako ipak vjerujem u bolju budućnost – poručio je Horvat.

>>>Đuro Horvat: Nakon izbora za EY Poduzetnika godine u Monte Carlu prihodi Tehnixa porasli 40 posto

Međunarodnoj tehnološkoj konferenciji za održivo gospodarenje otpadom, prisustvovali su i predstavnici Tehnixovih poslovnih partnera iz susjednih zemalja, pa su tako kratka predavanja održali Siniša Radoković (Prekom iz Preloga), Ivan Jurišić (Ponikve), Slobodan Stanojević( Zelenilo Beograd), Heribert Gisch, Dubravko Rogale…

U sklopu EMAT-a Tehnix je predstavio više od 50 raznih strojeva i opreme za održivo gospodarenje otpadom, proizvodnju eko komposta, proizvodnju RDF goriva i zaštitu voda.

28. travanj 2024 23:48