Preporučeno
StoryEditor

Florian Hrvatska preuzeo DIN Novoselec, najavio ulaganja od 25 milijuna eura u Vukovaru

11. Prosinac 2016.

Florian Hrvatska, talijanski vlasnik pilane Lipovljani Lignum, Elda drva iz Zagreba i Elvio proizvodnje iz Pleternice, jedan od najvećih stranih ulagača u domaći drvni sektor, godinu završava preuzimanjem većinskog paketa u tvrtki DIN Novoselec. Uz to tvrtka najavljuje ulaganje vrijedno 25 milijuna eura u Gospodarsku zonu grada Vukovara. Kako kažu u Florianu, prvi put preuzimaju tvrtku koja je ostvarivala odlične rezultate i etablirala se kao respektabilna tvrtka s proizvodnjom vrhunskog parketa i namještaja, prije svega za strana tržišta.

Dosadašnji vlasnici DIN-a Novoselec, braća Hrvoje i Dražen Svetina, ostaju suvlasnici, a postojeći menadžment nastavlja s poslovnim operacijama. U proizvodne kapacitete DIN-a Novoselec planirano je ulaganje više od dva milijuna eura, povećanje broja zaposlenika te znatno povećanje inozemnih prihoda, poručili su iz tvrtke.

Nastavak investicijskog ciklusa

Dosadašnji vlasnici DIN-a Novoselec, braća Hrvoje i Dražen Svetina,  ostaju suvlasnici, a Talijani zadržavaju i menadžment.

Nastavak Florianova investicijskog ciklusa u idućoj godini usmjerit će se u gradnju kompleksa za proizvodnju vrhunskog parketa i ploča od masivnog drva te kogeneracijski pogone u Gospodarskoj zoni grada Vukovara, za što se planira izdvojiti 25 milijuna eura. Ulaganje bi moglo otvoriti petsto radnih mjesta, a očekuje se potpora Vlade i Hrvatskih šuma u osiguravanju potrebnih kvota drvne sirovine. Prema riječima Elvija Floriana, predsjednika uprave Floriana Hrvatske, najavljena ulaganja dodatna su potvrda da je ta tvrtka jedna od najvećih grupacija i ulagača u hrvatski drvni sektor.

- Na projekt u Vukovaru osobito smo ponosni jer je riječ o održivom, ekološkom i višestruko korisnom projektu koji će u cijelosti biti proveden u skladu s načelima kružne ekonomije. Uvjereni smo u uspjeh ulaganja jer je riječ o vrhunskim finalnim proizvodima za koje Florian Hrvatska ima osiguran plasman cijelog asortimana na najbolja zapadna tržišta te trenutačno u programu proizvodnje višeslojnih parketa ostvaruje respektabilne poslovne rezultate - rekao je Elvio Florian. Dodatnih čak šest milijuna eura Florian će uložiti u kogeneracijski pogon na drvnu masu u Babinoj Gredi, poručili su iz tvrtke.

24. travanj 2024 10:36