Preporučeno
StoryEditor

Kličko na štandu HGK na sajmu investicija MIPIM u Cannesu

15. Ožujak 2017.

Na najvećem i najprestižnijemu sajmu investicija MIPIM koji se održava od 14. do 17. ožujka u Cannesu u Francuskoj, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko posjetio je 15. ožujka štand HGK, na kojemu domaće projekte predstavlja šest hrvatskih agencija za nekretnine: Bodulo nekretnine, Broker grupa, Kastel-Zagreb, Opereta nekretnine, Smart-InvestImmobilien i Spiller Farmer.

>>>Nikad veća mogućnost pronalaska stranih ulagača za domaće projekte

- MIPIM je odlično mjesto susreta investitora iz cijeloga svijeta, kazao je gradonačelnik Kijeva Vitaliy Kličko, dodajući da je bolje jednom vidjeti, nego stoput slušati o tome.

Govoreći o ulaganjima u Kijevu, Kličko je napomenuo da bi svaki grad trebao imati posebnu energiju kojom će privući investitore da ulažu u njega.

Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović istaknuo je da već drugu godinu zaredom Udruženje poslovanja nekretninama pri HGK nastupa na ovom prestižnom sajmu nekretnina.

- Siguran sam da će se ostvariti brojni poslovni kontakti, što bi moglo omogućiti našim poduzetnicima da nađu kvalitetne investitore i partnere koji će ulagati u Republiku Hrvatsku. HGK je poduprla težnje posrednika u prometu nekretnina da svoje kvalitetne projekte predstave na tržištu koje može ostvariti značajna financijska ulaganja, a koja u konačnici znače otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Ranilović, dodajući da se uglavnom predstavljaju turistički projekti ili projekti u vezi s turizmom,ali da ima i stambenih iinfrastrukturnih projekata.

- Sudjelovanje na ovom sajmu pruža mogućnost nalaženja investicijskog partnera za naše projekte. Uspostavili smo dobre kontakte s investitorima koji žele ulagati u turistički sektor, ali i u ostale zanimljive projekte na području Dalmacije. Posebnost MIPIM-ajest u cjelodnevnom programu, prezentaciji, mogućnostima razgovora s ključnim ljudima velikih hotelskih lanaca, razvojnim inženjerima (developerima) i konzultantima do kojih bez posredovanja HGK i nastupa na ovom sajmu ne bismo mogli doći, rekao je direktor tvrtke Bodulo nekretnine Zoran Karlović.

>>>Sajam investicija: Nikad veća mogućnost pronalaska stranih ulagača za domaće projekte

Vlasnik tvrtke Smart-Invest Immobilien Milan Mandić kazao je da je sajam kvalitetan što potvrđuje i činjenica da na njemu izlažu mnoge svjetske agencije, a da su prisutni i značajni investitori.

- Ovo je prava prilika za nas i zahvaljujemo na pomoći HGK što nam je omogućila priliku za nastupom na ovom sajmu. Zadovoljan sam što smo uspjeli ostvariti brojne poslovne kontakte koji će nam svakako pomoći u budućem poslovanju, istaknuo je Mandić.

- Došli smo da bismo vidjeli kakvi su trendovi na području nekretnina za ovu i sljedeću godinu. Također, ovo je prilika i za susret s postojećim poslovnim partnerima, s obzirom na to da se već 19 godina bavimo ovim poslom. Održali smo nekoliko poslovnih razgovora s potencijalnim investitorima i iskreno se nadamo uspješnoj suradnji, rekao je direktor tvrtke ‘Spiller Farmer‘ Patrick Franolić.

MIPIM je posjetilo više od 5.000 investitora i 23.000 sudionika iz 90 zemalja, čime ovaj sajam potvrđuje vodeću poziciju među investicijskim sajmovima u svijetu. Također, održalo se više od stotine konferencija na kojima je sudjelovalo više od 3800 predsjednika raznih uprava.

 

02. svibanj 2024 12:52