Preporučeno
StoryEditor

Kučko: Slotove za Heathrow prodajemo zbog restrukturiranja, ne razumijem takav interes za jednu destinaciju

03. Studeni 2016.

Prodaja slotova tj. prava slijetanja i polijetanja na londonski aerodrom Heathrow dio je plana restrukturiranja Croatia Airlinesa, a tvrtka trenutno razmatra isplativost prelaska na neki drugi londonski aerodrom, rekao je u četvrtak predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Na pitanje što će se dogoditi nakon što Croatia Airlines proda slotove na Heathrowu, Kučko je odgovorio da je to predviđeno planom restrukturiranja i poslovanja.

"Ne razumijem takav interes za jednu destinaciju. Radi se o jednoj od 35 destinacija, a ukidanje je predviđeno i planom restrukturiranja i planom poslovanja, kako za 2015. tako i za 2016. godinu. U 2015. smo procijenili da nije trenutak za to, što je ispala dobra procjena i odluka, a ove godine ćemo to realizirati, jednim dijelom zbog nagomilanih gubitaka koje ta linija godinama proizvodi, a drugim zbog rješavanja obaveza iz prošlosti koje su pred nama i koje moramo riješiti", kazao je Kučko na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja manifestacije Advent u Zagrebu.

Vezano uz obveze koje čekaju kompaniju, rekao je kako se radi o investiranju u motore i velikim pregledima zrakoplova.

Po njemu, prodaja slotova neće utjecati na ovogodišnje rezultate poslovanja, koji su, tvrdi on, u prva tri kvartala odlični.

"Izuzetno sam zadovoljan. Iz tekućeg poslovanja već smo riješili dva motora i uveli četiri nove linije i krenuli u širenje za koje su svi govorili da je nemoguće bez strateškog partnera, a mi smo pokazali da to možemo i uz sve to ostvaren je profit na razini prošle godine", naglasio je Kučko.

Po njegovim riječima, prestanak letova nacionalne avio kompanije na Heathrow mogao bi uslijediti u drugom dijelu iduće godine, a trenutno se analizira isplativosti eventualnog prelaska na neki od obližnjih aerodroma.

27. travanj 2024 21:56