Preporučeno
StoryEditor

Liderova konferencija Energetska budućnost Hrvatske 14. lipnja

12. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić na Liderovoj će konferenciji Energetska budućnost Hrvatske koja se održava u utorak 14. lipnja govoriti o tome kako energetski sektor može pokrenuti gospodarstvo.

Na konferenciji koja se u zagrebačkom Hypo centru održava s početkom u 9 sati, pregled aktualnih energetskih projekata iznijet će Zdeslav Matić, pomoćnik ministra gospodarstva, dok će na okruglom stolu ‘Energetska budućnost između sigurnosti i opskrbe, zaštite okoliša i cijena, osim ministra gospodarstva, sudjelovati i predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić,  predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago, glavni operativni direktor RWE Hrvatska Karl Kraus, predsjednik Marubeni Europowera Hiroshi Tachigami, glavni ekonomist Ine Goran Šaravanja, profesor Mladen Vedriš i načelnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

O razvoju tržišta prirodnog plina razgovarat ćemo s direktorom RWE Energije Zoranom Milišom, predsjednikom Uprave Plinacra Marinom Zovkom, predsjednikom Uprave Geoplina Boštjanom Napastom, direktorom u Ini Mirkom Lukićem te stručnjacima za energetiku Davorom Šternom i Ivicom Jakićem.

Može li hrvatska pamet izgraditi moderni energetski sustav 21. stoljeća pitanje je na koje će odgovor dati profesor s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Goran Krajačić, dok će o obnovljivim izvorima energije na posljednjem okruglom stolu u programu konferencije govoriti Ljubomir Majdandžić (Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost), Edo Jerkić (Zelena energetska zadruga), Morana Lončar (HROTE), Vjeran Piršić (Eko Kvarner).

Više o konferenciji doznajte na: https://lider.media/energetika-2016/

25. travanj 2024 19:02