Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

01. Prosinac 2016.

Ukupna upravljačka moć tristo najmoćnijih žena raste, ali stanje na čelnim pozicijama nije takvo. Pedeset predsjednica uprava u 2015. upravljalo je portfeljom za trećinu slabijim nego dvije godine prije. Žene su na čelna mjesta u tvrtkama postavljene u jeku krize. Danas se ‘ženska moć‘ pedeset predsjednica uprava vratila na pretkrizni iznos iz 2008. Više o tome možete pročitati u temi tjedna novog broja Lidera u kojem predstavljamo 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Ksenija Puškarić piše o tome kako izvoznici traže od Vlade paket mjera za rast izvoza. Ako nas Vlada ne pozove na razgovor, sami ćemo se najaviti u Banske dvore jer je jedina budućnost ove zemlje snažno gospodarstvo, a ono se temelji na izvozu usluga i dobara srealnim tečajem nacionalne valute, otkriva predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago.

Za mjesec dana svaki kupac (tvrtka ili privatna osoba) moći će tražiti sudsku odštetu koju je pretrpio zbog dogovornog dizanja cijena. Ako je riječ o šteti na području bar triju država, sudski postupak otvarat će se i bez prethodne odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, piše Sergej Abramov u tekstu o kartelima.

U novom broju Lidera predstavljamo i poslovnu scenu Primorsko-goranske županije u sklopu koje donosimo i razgovor s županom Zlatkom Komadinom koji otkriva kako rastu mikropoduzetništva, malog i srednjeg poduzetništva pomažu i županijski poticaji.

Donosimo i detaljan izvještaj s konferencije 48 sati. Liderov trodnevni susret gradonačelnika i poduzetnika okupio je prošlog tjedna u Puli čak 350 sudionika.

U bloku iz svijeta pišemo o odlasku Fidela Castra i potrebi mijenjanja gospodarskog modela na Kubi, te o tome kako obiteljska svađa ozbiljno prijeti 80 milijardi dolara vrijednom diskontnom lancu Aldi.

U novom broju možete naći i poseban prilog DOP o društveno odgovornom poslovanju.

26. travanj 2024 08:00