Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Domino-efekt - Poduzetnici se boje da bi Agrokor mogao ugroziti 2500 tvrtki

23. Ožujak 2017.

Prema istraživanju koje je agencija Hendal provela za Lider, Agrokor bi za sobom u propast povukao 200 tvrtki, 300 bi ih zapalo u znatne financijske teškoće, a još 2000 njih u malo blaže financijske probleme. I tu ne bi bio kraj domino-efekta. Nema hrvatske tvrtke, poduzetnika i građanina koji na neki način ne bi osjetio posljedice potresa u najvećoj regionalnoj kompaniji, piše Manuela Tašler u novom broju Lidera.

Nikica Pažin, član uprave Narodnih novina, dao je intervju našem Edisu Feliću i tvrdi kako nitko ne zna zašto se ulagalo u tvornicu toaletnog papira te u Srbiju i Albaniju. Donosimo i razgovor s Brankom Milanovićem, ekonomskim guruom nejednakosti, koji tvrdi kako je za uspjeh na globalnoj razini važno gdje ste rođeni.

Većina hrvatskih tvrtki niti proizvodi goleme serije niti najnižom cijenom može biti konkurentna. No zato mnoge, posebno u posljednje vrijeme, svoje mjesto na domaćem i globalnom tržištu pronalaze u proizvodnji najkvalitetnijih proizvoda.

U temi tjedna možete čitati o velikom povratku kvalitetnih proizvoda. Većina hrvatskih tvrtki niti proizvodi goleme serije niti najnižom cijenom može biti konkurentna. No zato mnoge, posebno u posljednje vrijeme, svoje mjesto na domaćem i globalnom tržištu pronalaze u proizvodnji najkvalitetnijih proizvoda. Mijenja se filozofija poslovanja, a kvaliteta više nije trend, piše Gordana Gelenčer.

Donosimo i detaljni pregled poslovne scene Grada Zagreba, u sklopu kojeg možete čitati i razgovor sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji najavljuje kako će u novome mandatu, ako ga osvoji, zatvoriti Jakuševac i riješiti Sveučilišnu bolnicu.

U bloku iz svijeta pišemo o čemu su razgovarali ministri financija 20 najrazvijenijih zemalja svijeta koji su se sastali prošlog tjedna u Baden-Badenu, te o politici u Nizozemskoj nakon upravo održanih izbora.

Novi broj Lidera potražite na kioscima ili u digitalnom izdanju.

29. travanj 2024 09:36