Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Kako se uključiti u novi val javno-privatnog partnerstva

26. Siječanj 2017.

Vrijeme gospodarskog rasta u kombinaciji s politikom smanjivanja javnog duga idealno je za povratak javno-privatnog partnerstva, ponajprije za financiranje infrastrukturnih i energetskih projekata. Samo, taj model treba očistiti od negativnih političkih konotacija, piše Tin Bašić u temi tjedna novog broja Lidera.

Pišemo i o sektoru trgovine gdje su lokalni lanci i mlinari brana od Tesca i Carrefoura. Srednje veliki lokalni maloprodajni lanci, od kojih svaki četvrti drže mlinari, redom nisu na prodaju. Dok Pemo brani Dubrovnik, Varga Međimurje, a Milotić Istru, i Konzum će lakše obraniti Hrvatsku od ulaska novih velikih igrača, tvrdi Manuela Tašler.

Predloženi koncesijski zakon prvi put navodi stratešku infrastrukturu, koju više neće biti moguće dati u koncesiju bez donošenja prihvaćanja zakona.

Bavimo se i strateškom infrastrukturom i pitamo se može li novi zakon o koncesijama spriječiti rasprodaju? Predloženi koncesijski zakon prvi put navodi stratešku infrastrukturu, koju više neće biti moguće dati u koncesiju bez donošenja prihvaćanja zakona. To pak otvara mogućnost opstrukcije manjinskim dijelovima vlasti, oporbi i cijeloj političkoj javnosti, pišu Edis Felić i Ksenija Puškarić.

U novom broju Lidera detaljno predstavljamo i poslovnu scenu Varaždina. Donosimo i razgovor s vojnim analitičarom Igorom Tabakom koji tvrdi kako Srbija danas nema novca za vojnu avanturu u Hrvatskoj.

U bloku iz svijeta pišemo o mjerama američkog predsjednika Donalda Trumpa, te jednom od najvećih europskih prekograničnih spajanja u povijesti gdje talijanska Luxottica i francuski Essilor stvaraju novog diva u području naočala.

U novom broju donosimo i poseban prilog o investicijskim fondovima.

19. travanj 2024 12:29