Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Ludilo na tržištu rada - Traži se radnik! Ako ga nema, može i robot

14. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Problem radne snage u manje od godinu dana dramatično se preokrenuo: od najvećeg problema – nezaposlenosti, pretvorio se u još veći – nedostatka radne snage. A taj je problem dugoročan i ne mogu ga riješiti nikakve najave rasta i oporavka. Njime smo se pozabavili i u temi tjedna novog broja Lidera, a Sanja Mikolčević Petrušić i Jasmina Trstenjak traže odgovor na goruće pitanje: Gdje je, kako i zašto nestao hrvatski radnik?

O financijskim zamkama za 2017. godinu kada će nova vlada morati pokriti 60 milijardi kuna dubioza pišu Sergej Abramov i Gordana Gelenčer. Tko god osvoji Banske dvore, naći će se pred dramatičnim odlukama o rebalansu ovogodišnjeg proračuna - na naplatu dolazi golemih 40 milijardi kuna duga, a obvezama bi se mogle pridružiti i plutajuće mine: mogući troškovi države za saniranje konverzije švicaraca, za spor s Inom, zahtjeve državnih sindikata...

O plemenitim metalima piše Tin Bašić, a povod je vrlo aktualan budući da je neizvjesnost nakon Brexita podignula cijenu zlata za čak 11 posto. Financijski stručnjaci savjetuju da je čak i u najprosperitetnijim vremenima mudro u zlatu držati bar pet ili deset posto od ukupnog investicijskog portfelja, a u nesigurnijima i 25 posto, o čemu možete čitati u ovom tekstu.

U novom broju pišemo i o rebrandiranju Hypo Banke u Addiko Bank. U bloku iz svijeta čitajte o Theresi May, novoj britanskoj premijerki koja je najavila pregovore s Unijom za kraj godine, te o tome kako će  Ulf Mark Schneider, tek drugi šef izvana u povijesti pokušati ‘ozdraviti‘ Nestlé.

U novom broju donosimo i poseban prilog Top IT.

19. travanj 2024 17:53