Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Marićevi direktori - Tko treba, a tko ne smije ostvarivati profit

09. Ožujak 2017.

Nova uredba o izboru uprava u državnim tvrtkama pravo je vrijeme za određivanje prioriteta, odnosno ključnih pokazatelja produktivnosti (KPI-jeva) za svaku tvrtku. A to ne mora uvijek biti maksimiranje profita, nego i utjecaj monopolista na gospodarstvo. O ‘Marićevim‘ direktorima i tome tko treba, a tko ne smije ostvarivati profitu novom broju Lidera pišu Edis Felić i Ksenija Puškarić.

O rastu rejtinga države koji se može očekivati do 2019. piše Tin Bašić koji ističe kako to znači kvalitetnije investitore i bolje uvjete zaduživanja. No mnogim hrvatskim poduzećima nedostaje kapitala, pa prvi korak mora biti povećanje kapitala i kvalitete tvrtke.

Donosimo i intervju s Lovrom Kuščevićem, ministrom graditeljstva i prostornoga uređenja, koji je našem Edisu Feliću otkrio kako ‘pravi i pravični porez na nekretnine dolazi 2020.‘

Donosimo i intervju s Lovrom Kuščevićem, ministrom graditeljstva i prostornoga uređenja, koji je našem Edisu Feliću otkrio kako ‘pravi i pravični porez na nekretnine dolazi 2020.‘

U temi tjedna bavimo se krvnom slikom gospodarstva. Istražili smo kolika je razlika u bilancama hrvatskih tvrtki na početku i na kraju recesije. Možemo zaključiti da je prosječna tvrtka, ‘Hrvatska d.o.o.‘ preživjela, ali platila je velik ceh. Ostala je i bez dovoljno novca za investiranje i bez uvjeta da podigne novi kredit, piše Tin Bašić.

U novom broju možete pročitati i sve o Liderovom Klubu izvoznika. Predsjednik Hrvatskoga sabora u ulozi domaćina prošlotjednog susreta Liderova Kluba izvoznika obećao je da će se posvetiti uklanjanju zapreka koje stoje na putu jačanju izvoza.

Predstavljamo i poslovnu scenu Splitsko-dalmatinske županije, te donosimo detaljan izvještaj s konferencije Gospodarstvo u fokusu na kojoj su se hrvatski župani zauzeli za fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju.

U bloku iz svijeta pišemo o tome kako Kina planiranjem rasta od ‘samo‘ 6,5 posto pokušava preduhitriti pucanje balona, te o Deutsche Telekomu koji se našao među prvim žrtvama Brexita.

U novom broju Lidera možete naći i poseban prilog Abeceda financijske industrije.

Novi broj Lidera potražite na kioscima ili u digitalnom izdanju.

29. travanj 2024 04:04