Preporučeno
StoryEditor

"Pokreni nešto svoje" i uzmi do 80,000 bespovratnih kuna

12. Listopad 2016.

ACT grupa, konzorcij društvenih poduzeća iz Čakovca danas je zajedno s predstavnicima Philip Morrisa predstavila novi, primamljiv razvojni program potpore mikro-poduzetničkim projektima ujedno otvoriviši natječaj "Pokreni nešto svoje". Program je namijenjen poduzetničkim početnicima i mikro poduzećima s do deset zaposlenih i prije svega je usmjeren na poticanje projekata s pozitivnim društvenim utjecajem. ACT grupa pritom osigurava stručnu savjetodavnu podršku, a Philip Morris bespovratna financijska sredstva u iznosu do 80.000 kuna.

- Jedan od ključnih izazova s kojima se susreću mikro poduzetnici je otežan pristup financiranju za poduzetničke aktivnosti, odnosno nedostatak sredstava za ulaganja u razvoj, obrazovanje i infrastrukturu. Ovaj program pomaže konkretne i jasne projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće ili neki određeni segment poduzeća – rekao je tijekom predstavljanja direktor ACT grupe Teo Petričević.

Uvjete natječaja je pojasnio Stjepan Miklec rekavši da konkretnih pravila nema, ali i da će "dodatne bodove dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja".

- Prednost će imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine – rekao je Miklec uz apel potencijalnim sudionicima natječaja da "dobro objasne i elaboriraju" svaki detalj svog projekta.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=6wGdTI8UUvw[/embed]

Stručnjaci ACT grupe će sudionicima ponuditi svesrdnu savjetodavnu podršku, uključujući promociju i marketing te procjenu društvenog utjecaja pojedinog projekta što je u uskom krugu njihvoa djelovanja. Petričević nam je rekao da inovativnost i ideje nemaju granica, no da će projekti biti ocjenjenji na temelju ekonomskog, društvenog i okolišnog utjecaja.

Altruizam Philip Morrisa

Cilj programa da potakne društveno relevantno poduzetnišvto s konkretnim pozivnim učincima su naglasili i predstavnici Philip Morrisa.

Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000 kuna s iznosom do 80.000 kuna za pojedini projekt.

- U proteklih jedanaest godina Philip Morris Zagreb je izrastao u veliku i snažnu organizaciju čiji uspjeh počiva na snazi zaposlenika. Smatramo da je sada pravi trenutak da kao cjelokupna organizacija damo svoj doprinos društvu i u ovoj sredini. Ocijenili smo da ćemo najveći utjecaj postići podržavanjem održivih projekata u području mikro poduzetništva, koji su jedni od pokretača svakog gospodarstva i bitan izvor zaposlenja oslanjajui se prvenstveno na poduzetnički duh i inovacije – izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova Philip Morrisa u Zagrebu.

- Izrazito smo ponosni što naša tvrtka podržava ovaj projekt ne samo donacijom, nego i aktivnim sudjelovanjem – prije svega, u razvoju programa s timom stručnjaka ACT grupe, a potom i u kasnijoj fazi, kad će svi zainteresirani zaposlenici Philip Morrisa imati priliku izravno doprinjeti razvoju poduzetištva u Hrvatskoj kroz volontiranje u odabranim projektima ovog programa – dodao je Ivan Tolić, također voditelj korporativnih poslova Philip Morrisa u Zagrebu.

"Poduzetnički uzlet kao u Americi prije dvadesetak godina"

Petričević nam je nakon predstavljanja rekao da očekuje značajan odaziv na natječaj koji je otvoren do 12. prosinca 2016. godine do 12 sati. Rezultati će biti objavljeni do 28. veljače 2017. godine, a početak provedbe pobjedničkih projekata će započeti s 1. travnjem 2017. godine.

- U Hrvatskoj se osjeća onaj poduzetnički duh kakav je Amerika imala prije dvadesetak godina. Mislim da kod nas ima na tisuće kandidata za ovaj natječaj i ja očekuje da ćemo zaprimiti najmanje stotinu projekata.

Program «Pokreni nešto svoje» ima dopadljiv vizualni identitet i izrazito funkcionalnu web stranicu na kojoj lako možete doznati detalje o uvjetima kandidature, natjecanja i odgovore na pregršt pitanja.

25. travanj 2024 11:44