Preporučeno
StoryEditor

Sukob interesa: Kreće postupak protiv Jasne Omejec, a Vujčić dobio kaznu

11. Travanj 2017.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, a kaznu je zaradio guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, prenosi N1.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je guvernera HNB-a Borisa Vujčića kaznom od 5.000 kuna zbog putovanja na privatnu konferenciju UniCredit banke, vlasnika Zagrebačke banke, u austrijskom Kitzbuehelu, gdje mu je troškove djelomično podmirio organizator, odlučilo je Povjerenstvo na sjednici u utorak.
>>>Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Petrova jer je šogora imenovao u NO Čistoće

Vujčiću će biti obustavljen dio mjesečne neto plaće u iznosu od 5.000 kuna u dva obroka.

S obzirom na ovlasti HNB-a, u prijavi se navodi da Vujčićevo sudjelovanje na toj konferenciji predstavlja sukob interesa jer on, između ostalog, ne može nepristrano obavljati svoju dužnost ako odlazi na privatnu konferenciju jedne poslovne banke koju bi kao dužnosnik morao nadzirati, a spornim je smatrano i plaćanje troškova Vujčićevog sudjelovanja na konferenciji.

Odlučeno je i da se protiv bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec pokrene postupak jer je primala šest mjeseci dužnosničku plaću po prestanku dužnosti, a mogla je samo dvije i čekalo ju je radno mjesto na Pravnom fakultetu.

27. travanj 2024 05:05