Preporučeno
StoryEditor

Tihomir Orešković: Domoljub sam i malo tužan jer mislim da smo mogli puno više napraviti

16. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Nakon što su mu zastupnici u Saboru izglasali nepovjerenje, sada već tehnički premijer Tihomir Orešković rekao je kako su za Hrvatsku najbolje rješenje prijevremeni izbori te da će tijekom vikenda, nogometnim rječnikom rečeno, "malo stati na loptu" i odmoriti.

- Došao sam s najboljim namjerama da pomognem. Snosim dio odgovornosti za pad Vlade jer smo bili tim. Pokrenuli smo dosta stvari, ali mogli smo više. Zbog problema u komunikaciji - sve se promijenilo. S gospodinom Petrovom imao sam otvorenu i bolju komunikaciju nego s Karamarkom. Petrov je imao ideje. Što se dogodilo - ne znam! Ja sam bio transparentan, izjavio je Tihomir Orešković u razgovoru za HTV.

Pala Vlada!

Naglasio je kako je cijelo vrijeme pokušavao smanjiti tenzije - zato je i podupirao Karamarka na Općem saboru HDZ-a. Za Zdravka Marića je rekao da je "veoma sposoban" te da mu želi sreću. Najavio je kako će tehnička vlada funkcionirati bez problema - svatko će raditi svoj posao.

Odgovarajući na pitanja novinara u Saboru Orešković nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti mogućnost daljnje političke suradnje s Mostom. Naglasio je da na funkciju nije došao kako bi se bavio politikom, nego kako bi pomogao svojoj zemlji. Priznao je kako nije očekivao da će njegova vlada ovako završiti.

Petrov: Nećemo sudjelovati u preslagivanju, a njima je postalo jasno da nemaju 76 glasova

- Domoljub sam, volim izazove i ovo je iskustvo. Malo jesam tužan jer mislim da smo mogli puno više napraviti, ovaj tim imao je ogroman potencijal. Na kraju kad gledamo rezultate, vjerujem da će Hrvatska imati dobru godinu zbog poduzetnika, zbog duha koji se vezano uz poduzetnike počeo buditi i da će stvari krenuti. Mogli smo s ovim timom puno učiniti, ali tu smo gdje jesmo, rekao je Orešković.

27. travanj 2024 08:57