Preporučeno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Agrokor - Novi dogovor Todorića s investitorima treba očekivati za nekoliko mjeseci

16. Veljača 2017.

Kad imate kratak rok za obavljanje nekog posla, najveći vam je neprijatelj nervoza. A nervoza koja se u posljednje vrijeme stvara u vezi s Agrokorom tolika je da se već može nožem rezati. U takvoj atmosferi Ivica Todorić mora donijeti neke odluke koje će dugoročno odrediti što će biti s Agrokorom ili što će ostati od njega.

Moglo se očekivati da će Todorić izići pred javnost i smiriti nervozu. Agrokor je već odavno prestao biti njegova osobna stvar jer o tvrtkinoj sudbini ovisi stotine tisuća drugih. Ako se po medijima ‘nabrijava‘ dojam da će Agrokor bankrotirati, Todorićevi su i interes i dužnost promišljenim komuniciranjem spriječiti da nervoza preraste u paniku.

Većinski vlasnik Agrokora, međutim, izabrao je drugu taktiku. Prema obično dobro upućenima, u javnost će se izići kad bude zapakiran novi dogovor s investitorima. Procjenjuje se da je to moguće očekivati u sljedećih nekoliko mjeseci, pa se u ovom trenutku ipak čini da će majstor za reprogramiranje dugova još jednom, ‘u produžetku utakmice‘, restrukturirati i konsolidirati Agrokorovu financijsku stranu. Pitanje je ipak hoće li se financijska konstrukcija zatvoriti tako da će biti potrebno dezinvestiranje ili će se to moći i bez njega...

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju digitalnog ili tiskanog Lidera.

>>>Miodrag Šajatović: Skok na listi globalne maloprodaje Agrokor platio nižim rejtingom

18. travanj 2024 12:08