Studentski Lider klub
StoryEditor

Business Matchmaker spojio ‘ambiciozne‘ studente s ‘pristupačnim‘ poslodavcima

05. Svibanj 2022.

U srijedu, 4. svibnja, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održan je Business Matchmaker. I ove su godine događaj zajednički organizirali Ured za savjetovanje i razvoj karijera EFZG-a te studentska udruga eSTUDENT. 

Projekt koji je kombinacija speed datinga i intervjua za posao omogućila je poslodavcima iz 24 poduzeća da upoznaju studente završnih godina EFZG-a i među njima pronađu savršenog radnika ili praktikanta za sebe, a studentima priliku da se pokažu u najboljem svjetlu pred uspješnim poslodavcima.

Kako je izgledao ovaj susret studenata i poslodavaca?

U prostorima EFZG-a poslodavci su imali priliku upoznati studente kroz šestominutne razgovore za posao, a potom ostaviti povratnu informaciju u za to predviđenoj aplikaciji. Studenti koji su ostavili najbolji dojam pozvani su i na duži intervju u trajanju od petnaest minuta.

– Posebno mi je drago da smo Business Matchmaker organizirali uživo na EFZG-u, te da su 24 poduzeća i 100 studenata imala priliku međusobno se upoznati i pronaći svoj poslovni par. Prekrasno je svake godine umrežavati poduzeća i studente te gledati kako se ostvaruju nove suradnje – istaknula je Paulina Lučić, voditeljica Ureda za savjetovanje i razvoj karijera.

– Radi se o velikom projektu čija organizacija nije jednostavna, ali sretni smo zbog odaziva poduzeća, kao i studenata. Vremenski je sve teklo po planu i dobili smo dojam da su poduzeća i studenti zadovoljni, a još povratnih informacija čeka nas iza samog događaja – rekla je Lea Juraić, voditeljica organizacijskog tima STARTER iz eSTUDENTa.

I organizacijski tim i predstavnici poduzeća nisu skrivali oduševljenje ovogodišnjim Business Matchmakerom.

– U dosta kratkom vremenskom periodu možemo vidjeti puno kandidata odjednom što sami vjerojatno ne bismo uspjeli organizirati. Super je što dobivamo kontakte od svih studenata pa se možemo naknadno čuti s onima s kojima danas možda nismo uspjeli ostvariti detaljnu komunikaciju kakvu smo htjeli – rekla je Nataša Cigula iz Lemaxa.

Drugačije se nisu osjećali ni studenti. Marini, studentici pete godine, posebno je drago što projekt obuhvaća sva područja ekonomije pa su prisutna razna zanimljiva poduzeća, dok Viktorija ne skriva zadovoljstvo sa pristupačnošću predstavnika poduzeća i kaže da su +svi poslodavci bili otvoreni, pristupačni i ugodni'.

Simpatije su dolazile i s druge strane stolova na kojima su se održavali razgovori.

– Odlično je iskustvo zato što spaja mlade, ambiciozne i nabrijane studente koji su fenomenalan potencijal za firme poput Mazarsa. Super nam je čuti njihova razmišljanja, što njih muči, koji su im izazovi u odabiru karijere ili u preusmjeravanju karijere za one koji su već ostvarili nekakav start – rekla je Ružica Marta Ljubičić iz Mazarsa.

Čini se da je cilj Business Matchmakera uspješno ispunjen - sretno svim sklopljenim poslovnim parovima u njihovoj nadolazećoj suradnji! 

22. travanj 2024 05:38