Studentski Lider klub
StoryEditor

Objavljen natječaj za punu stipendiju od 27.200 eura za američki studij ugostiteljstva i turizma

30. Ožujak 2023.

U suradnji s Adriatic Luxury Hotels, liderom u segmentu luskuznog hotelskog poslovanja u Hrvatskoj, RIT Croatia organizira natjecanje kojim će pet najboljih kandidata nagraditi vrijednim stipendijama za američki studij Service Managementa. Pobjednik natjecanja osvaja punu stipendiju od 27 200 eura. Prijave traju do 11. travnja, a objava dobitnika stipendija održat će se 5. svibnja 2023.

Predstavnici kompanije Adriatic Luxury Hotels i američkog koledža RIT Croatia jučer su u prostorijama hotela Excelsior potpisali memorandum o suradnji čime su precizirali uvjete dodjeljivanja jedne pune stipendije za stručni prijediplomski studij Service Managmenta u Dubrovniku, čiji je sponzor Adriatic Luxury Hotels. Stipendija u vrijednosti od 27 200 eura pokriva ukupne troškove školarine, a natjecanju za stipendiju mogu pristupiti svi kandidati iz Hrvatske i okolice koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četvorogodišnju srednju školu u posljednje dvije kalendarske godine.

- Ovo je treća godina zaredom da organiziramo ovo natjecanje i iznimno nam je zadovoljstvo imati Adriatic Luxury Hotels kao partnera u tom projektu. Američki studij Service Managementa, koji je predmet dodjele čak pet vrijednih stipendija, studente priprema za stručne i upravljačke pozicije u područjima ekonomije i turizma. Izrazito smo zadovoljni što je ALH grupacija, sinonim za upravljanje luksuznim nekretninama u Dubrovniku, prepoznala značaj i kvalitetu ovog studija za naobrazbu budućih lidera u turizmu - rekao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia.

- Sa zadovoljstvom pozdravljamo partnerstvo između RIT Croatia i Jadranskih luksuznih hotela (ALH) u sklopu natjecanja za stipendiju RIT Croatia Hospitality Star Search. Zajednički projekt predstavlja iznimnu priliku za suradnju jer će odabranog stipendista koji će studirati na RIT-u, ALH voditi kroz sve korake dok napreduje prema diplomi i uspješnoj karijeri u hotelijerstvu. Ključni dio naše misije u ALH je posvećenost razvoju sljedeće generacije stručnjaka u turizmu. Oni su budućnost industrije, i važno je da im pružimo najbolju moguću priliku za ostvarivanje karijere. Veselimo se partnerstvu s RITCrotia i uspješnoj budućoj suradnji - rekao je David James Taylor, predsjednik Uprave ALH.

19. travanj 2024 14:39