Studentski Lider klub
StoryEditor

U tijeku su prijave na ovogodišnji Financial Week

07. Prosinac 2023.

Već dvanaest godina, eSTUDENTov tim Računovodstvo i financije uspješno organizira nezaobilaznu inicijativu u području financija - Financial Week. Projekt postavlja temelje za izvanrednu interakciju između studenata i vodećih stručnjaka ekonomske scene, pružajući jedinstvenu priliku za obrazovanjem izvan fakultetskog programa.

Kroz niz predavanja i interaktivnih radionica koje traju od 11. do 15. prosinca, studentima se pruža mogućnost uvida u praktičnu stranu financijskog svijeta, priopćili su iz eSTUDENTa.

Ovogodišnji Financial Week otvara se predavanjem “Prva godina s eurom: Yay or nay” vodećeg ekonomiste Hrvatske narodne banke Vedrana Šošića. Temeljni je cilj upoznati studente s ekonomskim promjenama koje su se dogodile od početka ove godine te predstaviti predviđanja za budućnost. Predavanje se odvija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani 37, 11. prosinca 2023., s početkom u 11 sati.

Istoga dana u terminu od 14 do 16 sati, na radnom mjestu PwC Hrvatska menadžerica za transformaciju financijskih funkcija, Renata Pentek približit će studentima važnost financijske pismenosti kroz predavanje i radionicu na temu ‘Razvoj financijske pismenosti u digitalnom društvu‘.

U utorak 12. prosinca porezni stručnjaci Mazarsa, Tin Martinčević i Marcela Stűrmer predavanjem ‘Porezna reforma stiže i novi izazovi sve su bliže‘ predstavit će izmjene poreznih propisa koje su već stupile na snagu i koje će stupiti u nadolazećoj 2024. godini u sklopu aktualnih poreznih promjena. Mjesto održavanja predavanja je EFZG, u dvorani 36, s planiranim početkom u 14 sati.

Četvrtak, 14. prosinca, rezerviran je za odlazak u poslovni prostor KPMG-a. Direktor u Odjelu za financijsko savjetovanje, Ognjen Milas približiti će studentima pojam ‘Zelene obveznice‘, otkriti zašto su nam toliko bitne te objasniti kako se one razlikuju od ‘običnih‘ dionica. Zatim će biti radionica na temu ‘Builders & Architects‘ koja će na zabavan način potaknuti studente na timski rad i zajednički trud te ih vratiti u vrijeme kada su se bezbrižno igrali s Lego kockicama.

Posljednjeg dana projekta održat će se predavanje ​InterCapitala na temu ‘Jesu li brokeri zaista potrebni?‘. Na EFZG-u, u dvorani 32, brokerica Branka Jurišić reći će nešto više o ulozi brokera u današnjem svijetu. Njezin kolega Domagoj Grčević, analitičar u InterCapitalu, upoznat će studente s tržišnim trendovima u komunikaciji s klijentima te objasniti na koji način utječu na personalizirani pristup svakom klijentu ponaosob. Magdalena Stanić, iz sektora GENIUS, predstavit će studentima prvu hrvatsku aplikaciju za ulaganje u investicijske fondove.

Prijave za Financial Week otvorene su od 4. prosinca do 10. prosinca klikom na formu!

25. travanj 2024 08:08