Tehno
StoryEditor

Apple ostvario najbolje kvartalne rezultate u povijesti

02. Svibanj 2022.
Prihodi od prodaje AirPodsa, satova i ostalih gadgeta u posljednje su se tri godine udvostručili i sad su gotovo na razini biznisa na listi Fortune 100

Tehnološki div Apple, prošlog je tjedna s ponosom objavio poslovne rezultate drugog kvartala ove godine. Dionici su presretni s 97,3 milijarde dolara prihoda što ne samo da je rast od devet posto u odnosu na lani nego najbolji kvartalni rezultat u povijesti kompanije. Kako prenosi portal HypeBeast, tijekom predstavljanja rezultata Appleov CEO Tim Cook izjavio je da su i oni u kompaniji iznenađeni rezultatima, odnosno krajnji rezultat je premašio i njihova previđanja.

Rasturile usluge i nosiva tehnologija

Najveći rast ostvario je biznis s uslugama, Apple Services koji zaradu ubire od prodaje pretplate na streaming platforme – TV+, Music i ostali sadržaj. I dok Apple Music vodi bitke za udjel s konkurentom Spotifyijem, Apple TV+ je uspio ostvariti ozbiljniji rast u svojoj kategoriji i to najviše zahvaljujući super-popularnim naslovima poput Code i Ted Lassa. Također, rast je zabilježen i u segmentu hardvera. Rasla je prodaja Maca i iPhonea, dok je iPada zabilježila manji pad – sa 7,8 na 7,6 milijardi dolara. Nosiva tehnologija u drugom kvartalu ove godine, donijela je Appleu 19,8 milijardi dolara, dok je lani njena prodaja iznosila 16,9 milijardi. Kako je izjavio CFO Applea, Luca Maestri AirPodsi, prihodi od prodaje AirPodsa, satova i ostalih gadgeta u posljednje su se tri godine udvostručili i sad su gotovo na razini biznisa na listi Fortune 100.

19. travanj 2024 22:42