Tehno
StoryEditor

Instagram i Facebook uvode uslugu plaćanja pretplate za ‘plavu kvačicu‘

20. Veljača 2023.
Mark Zuckerbergfoto Shutterstock

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg u nedjelju je najavio novu uslugu plaćene pretplate za Facebook i Instagram, dajući tako korisnicima mogućnost ‘plave kvačice‘ uz mjesečnu naknadu. 

Meta Verified koštat će 11,99 američkih dolara mjesečno na webu i 14,99 dolara mjesečno na iOS-u. Pokreće se u Australiji i Novom Zelandu ovaj tjedan prije šireg predstavljanja.

- Pretplata vam omogućuje da potvrdite svoj račun pomoću osobne iskaznice, dobijete plavu značku, dobijete dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja protiv računa koji tvrde da ste vi i dobijete izravan pristup korisničkoj podršci - rekao je Zuckerberg.

Osnivač Facebooka primijetio je da će pružanje izravnog pristupa korisničkoj podršci koštati ‘značajnu količinu novca‘, a to će se nadoknaditi prihodima od pretplate.

Nova opcija dolazi nakon što je Twitter lansirao obnovljenu verziju vlastite plaćene usluge, Twitter Blue, koja korisnicima omogućuje dobivanje verificiranog profila i druge pogodnosti.

Elon Musk pokrenuo je Twitter Blue ubrzo nakon što je prošle godine sklopio ugovor o kupnji tvrtke vrijedan 44 milijarde dolara. Rekao je tada da Twitter bilježi "veliki pad prihoda" zbog egzodusa oglašivača s platforme.

Meta se suočila s vlastitim problemima tijekom proteklih godinu i pol dana, s dionicama kompanije koje su pale za oko 54 posto od svoje najviše razine u rujnu 2021.

Tehnološki div je posljednjih mjeseci otpustio oko 11.000 radnika, što je samo dio velikog pada velikih tehnoloških kompanija.

23. travanj 2024 22:04