Tehno
StoryEditor

Liderova novinarka Donatella Pauković hrvatska finalistica ovogodišnjeg Siemens Media Awarda

01. Lipanj 2023.
Donatella Pauković

Liderova novinarka Donatella Pauković hrvatska je finalistica natječaja Siemens Media Award 2023, koji je u ovom izdanju fokus stavio na ‘tehnologiju sa svrhom‘. Među 16 pristiglih radova, komisija je najbolje ocijenila članak ‘Bijeli hakeri protiv crnih: nude nadu – ako ne i spas‘ koji je objavljen u magazinu Lider. Autor najboljeg rada iz sedam zemalja sudionica, odnosno međunarodni pobjednik natječaja bit će proglašen 15. lipnja kada će se u Beču održati prijem finalista uz svečano proglašenje pobjednika.

– Neizmjerno sam zahvalna stručnoj komisiji Siemensa. Ovo priznanje dolazi nakon dvije godine mog predanog rada u Lideru i drago mi je što je moj trud prepoznat. Međutim, ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez ogromne podrške i mentorstva mojih kolega iz Lidera, ali i obitelji, partnera te prijatelja. Zato moram reći hvala i njima, što cijelo vrijeme vjeruju u mene. Tek sam na početku svoje karijere i svjesna sam da je preda mnom još mnogo godina učenja, truda i rada, a ova nagrada znači da sam na dobrom putu te mi daje ogroman poticaj za dalje, kako bih s još većom strašću nastavila pisati i stvarati medijski sadržaj – izjavila je Donatella Pauković, dobitnica natječaja Siemens Media Award u Hrvatskoj.

Hrvatsku finalisticu odredila je ocjena komisije koju su činili Vladimir Nišević (glavni urednik, Poslovni dnevnik), Miodrag Šajatović (glavni urednik, Lider) i Polona Wallas (voditeljica korporativnih komunikacija, Siemens d.d.), koji također sudjeluju u odabiru konačnog pobjedničkog rada iz svih sedam zemalja sudionica. Osim Hrvatske, u natjecanju Siemens Media Award 2023. sudjeluju Austrija, Slovenija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Srbija. Svečano proglašenje konačnog pobjednika održava se 15. lipnja 2023. u Beču, a svi finalisti imat će priliku vidjeti gdje se, između ostalog, razvija i implementira tehnologija sa svrhom.

Siemens već dugi niz godina nagrađuje autore kvalitetnih sadržaja o važnosti tehnologije u svakodnevnom životu, a ovogodišnjim natječajem, osim novinara, uključio je i druge kreatore sadržaja. Na taj način želi promovirati izvrsne sadržaje na temu tehnologija i održive budućnosti, promovirati njihove autore te tehnološku izvrsnost i inovativnost staviti na visoko mjesto u društvenoj agendi.

25. travanj 2024 18:53