Tehno
StoryEditor

Rat titana: Bill Gates upozorio svijet na Elona Muska

09. Ožujak 2022.
Elon Musk

Gates smatra da publika da ne bi trebala slijediti Muskove savjete kad je riječ o ulaganju u kriptovalute jer je bogat i može si priuštiti rizik

Da i dalje postoji animozitet između milijardera Bill Gatesa i Elona Muska potvrđuju i nedavne izjave osnivača Microsofta kojemu se ne sviđa način na koji Musk utječe na publiku i to posebno na ulagače u kriptovalute. Kako je izjavio u intervjuu za Bloomberg Technology, publika bi trebala dobro promisliti prije nego svoj novac uloži u kupovinu kriptovaluta i to posebno ako to učine potaknuti Muskom. Pritom je podsjetio na njegovo golemo bogatstvo – s 229,1 milijardu dolara, Musk je najbogatiji čovjek na svijetu zbog čega si, kako tvrdi Gates, može priuštiti rizična ulaganja.

Povijest neslaganja

Na pitanje Bloomberga može li Musk zaraditi više novca od ulaganja u kripto-tržište nego Tesle, Gates je odgovorio da ‘Elon ima hrpu love i jako je sofisticiran tako da ne misli da će njegov Bitcoin slučajno rasti ili padati‘. Napomenuo je i da mu cilj nije pljuvati po Bitcoinu već smatra da bi svatko tko ima manje novca od Elona jednostavno trebao više paziti. Da Gatesove teza drži vodu dovoljno govori činjenica da je Musk u poziciji da jednom riječju, odnosno tweetom, sruši vrijednost tržišta kriptovaluta.

U svibnju 2021., Musk je na Twitteru objavio da Tesla više neće primati Bitcoine čime im je srušio vrijednost za 15 posto. Nešto kasnije, u lipnju, promijenio je odluku zbog čega je valuta narasla za osam posto. Ovo nije prvi put da je ovo dvoje milijardera ukrstilo mačeve. Tijekom pandemije, milijarderi su se putem društvenih mreža prepirali u vezi epidemioloških mjera koje je Musk držao pretjeranim, a opasnost od Covida-19 prenapuhanom. No, unatoč što kritizira njegovo javno djelovanje, Bill Gates je svojedobno priznao da se Muska nikako ne smije podcijeniti.

19. travanj 2024 17:52