Tehno
StoryEditor

Rekordni podaci: ChatGPT u samo dva mjeseca dosegnuo 100 milijuna aktivnih korisnika

02. Veljača 2023.

ChatGPT, trenutno najpopularniji chatbot, tvrtke OpenAI u siječnju je ove godine, prema izvješću UBS-a, dosegnuo 100 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika i to samo dva mjeseca nakon što je dospio na tržište dosegnuvši tako rekord kao najbrže rastuća korisnička platforma ikada.

Izvješće, pozivajući se na podatke analitičke tvrtke Similarweb, navodi i da je prosječno oko 13 milijuna jedinstvenih posjetitelja dnevno koristilo ChatGPT u siječnju, što je dvostruko više nego u prosincu.

‒ U 20 godina internetskog prostora nije bilo bržeg rasta ‒ objavili su iz UBS-a.

Samo za usporedbu, trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži, TikToku, trebalo je oko devet mjeseci nakon izlaska na tržište da dosegne 100 milijuna korisnika dok je Instagramu trebalo nešto više od dvije godine.

OpenAI je nedavno najavio i da će korisnici u SAD-u od sada plaćati 20 dolara mjesečne pretplate kako bi im ChatGPT pružio stabilniju i bržu uslugu, ali i nove mogućnosti.

Koliko su svi oduševljeni ovim chatbotom pokazuje i činjenica da je Microsoft prošlog mjeseca najavio veliku investiciju u OpenAI, a ovog je tjedna na tržište izašao i premium Teams, novi izgled Microsoftove platforme za online sastanke nastao uz pomoć ChatGPT-a koji će od sada, između ostalog, generirati automatske bilješke sa sastanaka.

25. ožujak 2023 13:11