Tehno
StoryEditor

Tvorci igre Fortnine i Lego zajedno stvaraju metaverzum za djecu

12. Travanj 2022.

Možda i dva najveća imena kada je zabava u pitanju, tvrtka Epic Games koja stoji iza popularne igrice Fortnite i Lego najavili su zajednički pothvat kako bi stvorili virtualni prostor namijenjen djeci. je Izvršni direktor Epica Tim Sweeney je rekao kako je cilj izgraditi prostor u metaverzumu koji je zabavan ali stvoren posebno za djecu i obitelji.

Iako su detalji oko ovog partnerstva još uvijek oskudni, a i sam koncept metaverzuma je pomalo mutan, iz tvrtki kažu kako će se fokusirati na to da virtualni prostor bude dizajniran 'obiteljski', što god to značilo.

- Lego Grupa i Epic Games će kombinirati svoje opsežno iskustvo kako bi osigurali da ova sljedeća iteracija interneta bude osmišljena od samog početka imajući na umu dobrobit djece - objasnile su tvrtke u priopćenju za javnost.

Suradnja ove dvije tvrtke možda na prvu ne izgledao kao nešto što bi se prirodno dogodilo, ali određenog smisla ipak ima. Epic Games ima veliko iskustvo u stvaranju virtualnih svjetova, prvenstveno kroz popularan Fortnite, dok se Lego sve više fokusira na videoigre, nedavno s lansiranjem Lego Star Wars: The Skywalker Saga, koji je izašao prošloga tjedna. U međuvremenu, dvije od najpopularnijih internetskih videoigara — Minecraft i Roblox — nude sličan stil gradnje sandboxa kao i Lego kocke.

Još uvijek nema informacija kako bi ovaj kombinirani 'Fortnite meets Lego' svijet trebao izgledati, kada će biti dostupan i na kojim platformama će biti lansiran. Ipak, tvrtke su najavile tri pravila za koja kažu da će biti nit vodilja u stvaranju njihovog 'obiteljskog metaverzuma'. Prvo pravilo je zaštiti pravo djece na igru, tako što će sigurnost i dobrobit djece učiniti prioritetom. Druga stvar u fokusu je zaštita privatnosti djece a treće osnaživanje djece alatima koji im daju kontrolu nad njihovim digitalnim iskustvom.

25. travanj 2024 01:06