Tehno
StoryEditor

Twitter prijeti da će tužiti Metu zbog aplikacije Thread

07. Srpanj 2023.
Odvjetnik Twittera poslao je pismo Marku Zuckerbergu u kojem ga optužuje da je prisvojio poslovne tajne

Nije nikakvo iznenađenje da Elon Musk nije nimalo sretan što je njegov glavni konkurent u svijetu društvenih platformi, Mark Zuckerberg lansirao Metinu verziju Twittera, aplikaciju Thread. Upravo zato, ne budi lijen, Musk je zaprijetio – tužbom.

Kako saznaje portal Semafor, Twitterov glavni odvjetnik Alex Spiro poslao je pismo izvršnom direktoru Mete, Zuckerbergu, u kojem ga optužuje da je nezakonito prisvojio poslovne tajne. Ili, kako je navedeno u pismu, Spiro optužuje Metu za ‘sustavno, namjerno i nezakonito prisvajanje Twitterovih poslovnih tajni i drugog intelektualnog vlasništva‘. 

Uspješan start

- Twitter namjerava strogo provoditi svoja prava intelektualnog vlasništva i zahtijeva da Meta odmah poduzme korake kako bi prestala koristiti bilo kakve poslovne tajne Twittera ili druge izuzetno povjerljive informacije – naveo je Spiro u pismu i dodatno optužio Metu da je angažirala bivše zaposlenike Twittera koji su navodno imali pristup povjerljivim informacijama kompanije.

No, izvor iz Mete je kazao Semaforu da ni jedan bivši zaposlenik Twittera nije radio na Threadsu.

Inače, Threads je u prvih sedam sati privukao deset milijuna korisnika, a stručnjaci predviđaju da će brojka rasti izuzetno brzo i to posebno nakon što je Musk uveo novu, nepopularnu promjenu i ograničio broj objava koje korisnici mogu pročitati u jednom danu.

06. svibanj 2024 05:28