Tehno
StoryEditor

YouTube navodno planira uvesti trgovinu pretplata na streaming servise

18. Kolovoz 2022.

Piše: Lucija Barišić

Čini se da vjerojatno najpopularnija mreža za gledanje videozapisa uvodi novosti. Kako piše The Wall Street Journal, YouTube navodno već godinu i pol radi na razvijanju internetske trgovine na kojoj će korisnici moći kupiti pretplate na različite streaming servise.

The Journal također navodi da YouTube ovu uslugu vidi kao dobar način da streaming servisi plasiraju svoje sadržaje, a sama trgovina će funkcionirati tako što će korisnici moći besplatno pogledati najave na YouTubeu, a zatim, odluče li se pretplatiti na pojedini streaming servis, to i učiniti na stranicama YouTubea.

Također navode da je YouTube već u pregovorima s potencijalnim partnerima, kao i to da će oni vrlo vjerojatno morati dijeliti zaradu s YouTubeom koji već razmišlja na koji način podijeliti prihode od pretplata. Iako ova popularna mreža u Sjedinjenim Američkim Državama već nudi mogućnost pretplate na streaming TV koji korisnicima otvara pristup drugim dodatnim uslugama poput pristupa HBO Max-u, ovakva usluga otvorit će prostor za nove suradnje.

Jeffrey Hirsch, izvršni direktor Starza, za The Journal je naveo da spajanje usluga streaminga stvara bolje iskustvo za korisnike, kao i to da većoj publici predstavlja usluge streaminga. Ova nova usluga korisnicima YouTubea trebala bi biti dostupna na jesen.

23. travanj 2024 16:04