Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Američki startup Robin preuzima hrvatski Flow and Form u velikoj ekspanziji na europsko tržište

08. Rujan 2022.

Američka tvrtka Robin koja se bavi razvojem platforme za hibridni način rada preuzima hrvatsku softversku tvrtku Flow and Form. Zajednički cilj akvizicije je definirati kako izgleda budućnost rada i izgraditi najbolju svjetsku platformu za hibridni rad.

Kako se navodi u priopćenju, Flow and Form, s uredom u Zagrebu, započeo je s radom 2017. godine te se kroz nekoliko godina pokazao kao jedna od vodećih agencija s dokazanim rezultatima u pružanju digitalnih rješenja za optimizaciju životnog i radnog prostora. Najvažnija misija tvrtke od samog početka bila je učiniti svaki prostor boljim mjestom za život i za rad.

– U partneru smo tražili nekoga kome su bitniji ljudi nego sami uredi, nekoga tko želi svojim korisnicima i zaposlenicima olakšati iskustvo rada. I to smo pronašli u Robinu – naglasio je Marko Pavlović, direktor tvrtke Flow and Form koja je 2021. godine uvrštena na listu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanijasrednje i centralne Europe prema Deloitteovom popisu.

Robin je platforma koja omogućuje tvrtkama različitih veličina da obavljaju svoj posao najbolje što mogu izgradnjom tehnoloških rješenja koja potiču bolje iskustvo zaposlenika na radnom mjestu.

– Za stvaranje svijeta u kojem radna mjesta bolje funkcioniraju potreban je timski rad – kaže CEO Flow and Forma Marko Pavlović. Rekao je i da udruživanjem snaga s Robinom osiguravaju bržu prilagodbu promjenama i drže korak sa sve većom potražnjom za hibridnim načinom rada. 

Globalna ekspanzija iz zagrebačkog ureda

Robin je u srpnju, navodi se u priopćenju, prikupio novu rundu ulaganja (Series C) od 30 milijuna dolara koja im omogućuje međunarodnu ekspanziju, povećanje broja zaposlenih i produbljivanje strateških partnerstva. Zahvaljujući suradnji s Flow and Formom, Robin ulazi ne samo u Hrvatsku nego i u cijelu Europu udružujući snage s timom koji je godinama gradio rješenja za optimizaciju radnog prostora. 

Ovo je velika vijest za hrvatsko gospodarstvo jer ćemo sada, ističu, sudjelovati u brzom rastu vrhunske SaaS (software as a service) tvrtke, u potpuno novoj industriji na ovom tržištu, kao i tehnologiji za optimizaciju radnog prostora

– Od početka smo bili impresionirani količinom kvalitetnih talenata i tehničkim sposobnostima tima u Hrvatskoj – rekao je direktor Robina Micah Remley te dodao da kroz akviziciju vide priliku ne samo za razvojem proizvoda s iskusnim timovima u Zagrebu, nego i za podupiranjem njihove europske i globalne ekspanzije iz zagrebačkog ureda.

Tvrtka Robin ima sjedište u Bostonu i trenutno broji preko 200 zaposlenika koji pomažu u ostvarivanju hibridnog rada tisućama timova rasprostranjenih u 80 zemalja i šest kontinenata, uključujući Toyotu, Mailchimp, Fender i Peloton.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Flow and Form je od 2017. imao kontinuirani rast prihoda, a lani je uprihodio 7,1 milijun kuna uz dobit od 1,1 milijun kuna.

05. svibanj 2024 03:34