Tvrtke i tržišta
StoryEditor

DPD gradi novi logistički centar za Hrvatsku i Sloveniju - Adriatic Hub

25. Lipanj 2023.
Jakob Bertole, Igor Jakovljević, Krešimir Delija, Ivan Krišto

Logistička tvrtka DPD Croatia koja posluje u sklopu globalne Geopost grupe, krenula je sa izgradnjom novog sortirnog i logističkog centra pod imenom Adriatic Hub, u kojem se će obrađivati paketne pošiljke i za Hrvatsku i za Sloveniju. Kako je najavio Igor Jakovljević, glavni direktor DPD-a za te dvije zemlje, radi se o najvećem ulaganju DPD-a u poboljšanje infrastrukture u novi i najveći do sad distributivni centar, u iznosu od 23 milijuna eura, dok vrijednost tehnološke investicije iznosi 10 milijuna eura.

- Ovim ulaganjem dodatno ćemo ojačati povezanost Hrvatske i Slovenije te povećati kvalitetu usluge na zadovoljstvo pošiljatelja i krajnjih primatelja u obje zemlje. Novi kompleks bit će i prvi sortirni centar koji će u isto vrijeme obrađivati DPD pakete iz Hrvatske i iz Slovenije. Lokacija na kojoj će se graditi kompleks nalazi se na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa dostave paketa i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Otvorenje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. godinu, a prostirati će se na 37,5 tisuća četvornih metara. Izradnjom novog modernog sortirnog centra očekujemo dizanje kvalitete naše usluge na najveću moguću razinu, koju ćemo postići ponajprije brzom i jednostavnom otpremom paketa te ispunjavanjem potreba svih naših korisnika. DPD će ovim kontinuiranim ulaganjima poboljšati cjelokupno iskustvo dostave, ali i zadovoljiti potražnju tržišta – istaknuo je Jakovljević.

image

DPD kamen temeljac

foto

DPD Croatia trenutačno raspolaže s 18 depoa strateški raspoređenih da pokrivaju sva područja Hrvatske, a Jakovljević je najavio da će se od srpnja dodatno povećati logističko/skladišni kapacitet otvaranjem novog depoa u Dugopolju te proširiti postojeći centralni distributivni centar u Zagrebu, u Sesvetama.

-Izgradnjom potpuno novog depoa u Dugopolju, koji se prostire na 4.904 m², osigurat će se potpuno nova dimenzija kvalitete dostave u Dalmaciji, pogotovo zato što se nalazi na odličnoj prometnoj lokaciji, u neposrednoj blizini izlaza s autoceste A1 te na samo 20-ak kilometara od centra Splita. Iz tog objekta pokrivati će se cijela Splitsko-dalmatinska županija te će također biti tranzitna točka za pakete prema Šibeniku te jugu Hrvatske, odnosno Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Također, nedavnim ulaganjem u naš centralni distributivni centar u Zagrebu, na čijem se proširenju upravo sada radi, operativno manipulativni dio distributivnog centra povećat će se za dodatnih 650 četvornih metara, a uredi zaposlenika bit će prošireni za dodatnih 200 do 250 – zaključio je Jakovljević.

27. travanj 2024 06:55