Tvrtke i tržišta
StoryEditor

John Gašparac preuzima odgovornost za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja PwC-a u JI Europi

14. Lipanj 2022.
John Gašparac, predsjednik Uprave PWC Hrvatska.foto Neven Petrović

John Gašparac, predsjednik uprave PwC Hrvatska i partner zadužen za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja u Hrvatskoj s prvim danom srpnja postaje odgovoran za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja u jugoistočnoj Europi, čime njegova vodeća funkcija u ovom području prelazi granice Hrvatske, navodi se u priopćenju.

John Gašparac predsjednik je uprave PwC Hrvatska od 2016. godine i partner zadužen za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja, što je područje na koje se usredotočio tijekom svojih 30 godina karijere i u kojem je razvio profesionalno iskustvo s visokom stručnošću u pojedinim sektorima

Svoju profesionalnu karijeru započeo je 1988. godine u jednom od društava velike četvorke u Vancouveru u Kanadi. Pridružio se Price Waterhouseu 1997. godine, u vrijeme kad je kompanija započela s radom u Hrvatskoj, postavši PwC 1998. godine.

Tijekom dosadašnjih godina bio je odgovoran za portfelj klijenata koji uključuje neke od najuglednijih tvrtki na hrvatskom, ali i ostalim tržištima regije. U razdoblju od 2004. do 2007. godine, bio je izaslan u PwC Rusiju kao redovni član GACS (Global Accounting Consulting Services - globalne usluge računovodstvenog savjetovanja), specijaliziran za Međunarodne standarde financijskog izvještavanja, stječući opsežno međunarodno iskustvo u radu s velikim portfeljem tvrtki na ruskom tržištu. U srpnju 2007. godine, John je promaknut u partnera, dok kasnije postaje i voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za PwC Hrvatsku.

Diplomirao je trgovinu na Sveučilištu British Columbia u Vancouveru u Kanadi, a član je i Kanadskog instituta ovlaštenih računovođa. Uz profesionalne interese, već dugi niz godina podržava i aktivno sudjeluje u aktivnostima društveno-odgovornog poslovanja PwC Hrvatska.

– Ovo nije samo priznanje za mene, već i za sjajan rad cijelog našeg tima za reviziju u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina u smislu prisutnosti na tržištu i kvalitete usluge. Naravno, čast mi je zakoračiti u ovu regionalnu ulogu i namjeravam nastaviti strategiju koju je Emmanuel Koenig, izvršni direktor PwC-a jugoistočne Europe, učinkovito provodio do sada. Namjeravam i dalje ugrađivati inicijative za transformaciju u našu praksu revizije diljem jugoistočne Europe i poticati rast u svim podvrstama usluga, uz zadržavanje fokusa na klijente i tržišta. U konačnici, nadam se da ćemo uistinu iskoristiti sve sinergije koje su nam dostupne i na tom putu stvoriti nove – rekao je Gašparac povodom ovog promaknuća kojim postaje odgovoran za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja PwC-a u jugoistočnoj Europi.

26. travanj 2024 04:52