Tvrtke i tržišta
StoryEditor

MWM: Akvizicija Elgrada dosad najveći ‘ulov‘ Lučićeva društva

19. Svibanj 2022.
preuzimanje

Fond MWM One novi je vlasnik tvrtke Elgrad, tržišnog lidera u prodaji i konfekciji pločastih materijala na bazi šperploče koji posluje na hrvatskom, austrijskom te tržištu Bosne i Hercegovine. Jedan je od fondova kojima upravlja Mawerick Wealth Management (MWM), neovisno društvo specijalizirano za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima.

MWM je 2019. osnovao Ante Lučić, nakon što je stekao petnaest godina iskustva u korporacijskim financijama, upravljanju imovinom, preuzimanjima, spajanjima i restrukturiranju kompanija, projektnom financiranju, procjenama vrijednosti tvrtki itd.

Radio je u investicijskom bankarstvu Zagrebačke banke u Odjelu za upravljanje imovinom i brokerskim poslovima te kao glavni portfelj-menadžer u ZB Investu. Tijekom karijere bio je predsjednik Uprave društava za upravljanje investicijskim fondovima Auctor Invest i Zodaks Investments.

Elgrad, koji je dosad bio u vlasništvu obitelji Abramović, sa svojih je blizu tristo milijuna kuna prihoda na godinu dosad najveći MWM-ov 'ulov'. Ekskluzivni prodajni savjetnik za Elgradove vlasnike u toj je transakciji bila tvrtka Mazars.

21. travanj 2024 06:57