Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nakon regije, Ekaterina Egorova preuzela je čelnu funkciju u Ikei Hrvatska

10. Listopad 2022.
Ekaterina Egorova

Ikea Hrvatska ima novo ime na svojem čelu – Ekaterina Egorova preuzela je funkciju predsjednice Uprave tvrtke od Sare Del Fabbro.

Promjena u Upravi hrvatske Ikee dolazi nešto više od godinu dana nakon što je Ruskinja Egorova preuzela vodeću palicu na razini regije, odnosno nakon što je imenovana je glavnom direktoricom za Jugoistočnu Europu (Hrvatska, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Ukrajina).

Inače, Egorova je dugogodišnja zaposlenica tvrtke IKEA. Tvrtki se pridružila 1998. godine u Rusiji gdje je obnašala je različite dužnosti, uključujući onu menadžerice tržišta. Potom se preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje je radila kao menadžerica tržišta za sjevernu regiju u Ikea UK i Irskoj.

Obje funkcije – i u Hrvatskoj i u regiji – naslijedila je od Del Fabbro koja je prošle godine prihvatila novi izazov na funkciji dodatne direktorice za globalnu maloprodaju Ingka Grupe gdje razvija globalne maloprodajne operacije za Ikeu. Za vrijeme njezina vođenja regije, Ikea se se proširila na dva nova tržišta, Sloveniju i Ukrajinu, a u Bukureštu je otvorena najveća robna kuća Ikea u regiji.

U Hrvatskoj je mjesto predsjednice Uprave preuzela 2019. godine, a na toj poziciji je zamijenila Stefana Vanoverbekea. Tvrtka je pod njezinim vodstvom poslovala u plusu, dok su prihodi koje je tvrtka ostvarila u 2020. godini iznosili 774,87 milijuna kuna prihoda, a prošle godine su skočili na 872,78 milijuna kuna. Također, Uprava dobiva još jednog novog člana, Otta Gerardusa Van Daala,  koji je imenovan novim članom Uprave umjesto Aleksandre Triantafyllidou.

24. travanj 2024 21:40