Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Otvoren novi Tokić centar u Osijeku

01. Lipanj 2023.
Tokić centar u Osijeku

Tokić grupa otvorila je u industrijskoj zoni u Osijeku novu poslovnicu koja se prostire na 1.400 četvornih metara, a investicija je vrijedna 1,6 milijuna eura, priopćili su iz te kompanije. Riječ je o jednoj od najvećih poslovnica Tokić grupe, a svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i Tokićevih partnera, vodećih europskih dobavljača autodijelova.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin istaknuo je važnost takve investicije za grad u koji su inače počeli ulagati i tehnološki divovi te koji je po broju poduzetnika danas treći grad u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Splita.

Velika investicija Tokića u logistiku i iznimnu zalihu dijelova predstavlja važan oslonac i polugu daljnjeg razvoja regionalne servisne usluge, mobilnosti i gospodarstva. Jer, osim auto dijelova i guma, nova poslovnica raspolaže i specijalnom podrškom te bogatim gospodarskim, industrijskim i poljoprivrednim asortimanom.

Predsjednik uprave Tokić Grupe Ivan Šantorić podsjetio je da je ta kompanija unazad dvije godine otvorila više od 20 novih poslovnica, no ovoj se, istaknuo je, posebno vesele. - Nakon što smo se u Slavoniji lani pojavili s nekoliko novih poslovnica, znali smo da nam je potrebna jedna koja će nadilaziti pojam poslovnice te služiti i kao ‘hub‘, središnje mjesto za dostupnost, organizaciju i podršku našim kupcima - izjavio je Šantorić.

Više od 300 tisuća različitih artikala i preko 300 brendova iz centralnog skladišta dva puta dnevno povezano je s novom osječkom poslovnicom. Time se jamči brzina i preciznost isporuke dijelova za sve vrste vozila, kao ključan segment poslovanja svakog mehaničara i servisera. Njima će se roba na prag radione dostavljati čak do sedam puta dnevno, putem pet dostavnih vozila.

Novi osječki centar autodijelova dio je razvojne strategije kroz koju Tokić Grupa ulaže u područje Slavonije, Baranje i Srijema, na kojem ukupno zapošljava preko 70 ljudi. - Do prije nekoliko godina percepcija ovog kraja bila je da smo hrvatski tih, povučen i samozatajan kraj, odakle ljudi samo odlaze. Svjedoci smo da to više nije tako i da se na području županije otvara sve više poslovnih subjekata, te da sve više tvrtki širi poslovanje upravo prema Slavoniji - istaknuo je dožupan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Uz česta otvaranja novih poslovnica Tokić Grupe tradicionalno se vežu i donacije lokalnoj zajednici, obrazovnim ustanovama i udrugama. Ovoga puta je vlasnik Ilija Tokić uručio donaciju zajednici Cenacolo, dok je predsjednik Uprave Šantorić predao vrijednu donaciju u iznosu od pet tisuća eura Strojarskoj tehničkoj školi u Osijeku te istaknuo: ‘Iznos donacije kreiran je iz programa vjernosti namijenjenog prvenstveno serviserima, pa ovu donaciju predajem novim strukovnim kadrovima upravo u ime svih hrvatskih mehaničara‘, stoji na kraju priopćenja Tokić grupe.

19. travanj 2024 11:07