Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Pemo i Lonia postaju Studenac

23. Studeni 2022.
Michal Senczuk

Maloprodajni lanac Studenac u srijedu je izvijestio da je započela završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca, koja bi trebala trajati do ožujka iduće godine. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s identitetom Studenca (rebranding) te finalno usklađivanje internih procesa. 

Do kraja ove godine sve će prodavaonice Pema te više od polovice prodavaonica Lonije postati dio Studenca, a potpuna integracija svih Lonijinih prodavaonica bit će završena do ožujka sljedeće godine, najavljuje se u priopćenju.

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk u izjavi podsjeća da su trgovačke lance Pemo i Lonia preuzeli sredinom ove godine, a završna faza integracije trajat će do ožujka 2023. godine.  Cilj im je, kako je rekao, sačuvati postojeće vrijednosti tih lanaca, ali i obogatiti ih svim vrijednostima Studenca.

- Preuzimanje ova dva trgovačka lanca od iznimne je strateške važnosti za jačanje liderskog položaja Studenca te prilika da naš jedinstveni proximity format i ponudu učinimo još dostupnijima našim kupcima - istaknuo je Senczuk.

Preuzimanjem trgovačkih lanaca Pema i Lonije s više od 300 prodavaonica Studenac je, kako se navodi u priopćenju, dodatno učvrstio svoj položaj na dubrovačkom području i u Zagrebu, ali i u Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Koprivničko-križevačkoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj te Zagrebačkoj županiji.

Osim internih integracijskih procesa i prilagodbe čak 1700 zaposlenika, završna faza tranzicije Pema i Lonije uključuje i preuređenje i rebranding svih zagrebačkih prodavaonica s dodatnim sadržajima poput, primjerice ‘to go‘ ponude i pekare unutar prodavaonica.

Prodavaonice u ostalim županijama za početak će, kako se najavljuje, biti samo rebrandirane, a u kasnijoj se fazi također planira preuređenje.

Akvizicije su, uz organski rast, važan dio poslovne strategije Studenca, istaknuli su iz tog trgovačkog lanca, podsjećajući da su već prethodno preuzeli i uspješno integrirali lance Istarski supermarketi, Bure, Sonik, Kordun i Duravit.

Prema podacima iz priopćenja, Studenac trenutno zapošljava više od 5500 djelatnika, ima gotovo 1100 prodavaonica te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj.

14. lipanj 2024 00:57