Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Počinje gradnja logističkog centra RC Zone Samobor vrijednog 75 milijuna eura

20. Prosinac 2022.
Grad Samoborfoto Shutterstock

Češki investitor RC Europe ishodio je građevinsku dozvolu za izgradnju distributivno-logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica u Samoboru vrijednog 75 milijuna eura, a otvorenje centra je planirano za 2024. godinu, izvijestili su u utorak iz te tvrtke. 

Kako se navodi u priopćenju, ta investicija ima potencijal otvoriti stotine novih radnih mjesta, a centar bi trebao uključivati 86.000 četvornih metara skladišnog prostora, izgrađenog po najmodernijim principima zelene gradnje pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost.

Generalni direktor RC Europe Antonín Dillenz izjavio je kako mu je zadovoljstvo potvrditi da se njihov projekt izgradnje centra RC Zone uspješno nastavlja.

- S ishođenom građevinskom dozvolom nestala je i zadnja prepreka za realizaciju naše investicije koju nestrpljivo čekaju i potencijalni zakupci i partneri s kojima smo u pregovorima od početka godine - istaknuo je.

Centar će, kako je naveo, predstavljati jedinstven primjer potpuno zelene i održive gradnje u segmentu logistike u zemlji, a ta će investicija doprinijeti i kvaliteti života lokalnog stanovništva, ne samo kroz nova radna mjesta, već i kroz razvoj infrastrukture i bolju prometnu povezanost Samobora i okolice.

- Hrvatska je konačno na pragu Schengena i eurozone. Za nas to znači daleko manje troškove poslovanja i transporta, u logistici su granične kontrole dio svakodnevice, stoga Europa bez granica za nas uistinu znači uštedu vremena i novca - izjavio je u priopćenju Dillenz. 

Otvorenje centra, kako je rekao, planirano je za 2024. godinu.

RC Europe već je ishodio potrebne građevinske dozvole za gradnju pristupne ceste i izmještanje Breganskog kolektora te završio većinu infrastrukturnih radova, čime je omogućena daljnja realizacija investicije, navodi se u priopćenju

Uz izgradnju pristupne ceste, nedavno su završeni i radovi na području rotora, uključujući vertikalnu signalizaciju te je završen proces izgradnje oborinske odvodnje, a započela je i izgradnja javnog parkinga i pristupnog mosta do centra.

RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka je aktivna na međunarodnom tržištu od 2005. godine.

Nakon značajnog iskustva u gradnji i upravljanju shopping parkovima i poslovno-stambenim zgradama, projektom RC Zone Samobor grupacija ulazi i u segment logistike, navodi se u priopćenju.

24. travanj 2024 05:02