Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Poljski Biochem preuzeo hrvatskog distributera medicinskih proizvoda Kvantum-Tim

02. Lipanj 2023.
foto Shutterstock
Biochem Polska, poljska kompanija za distribuciju medicinskih i farmaceutskih proizvoda i potrošnog materijala, preuzeo je Kvantum-Tim, hrvatskog distributera medicinskih proizvoda i potrošnog materijala sa sjedištem u Rakitju. Ovom akvizicijom Biochem ulazi na hrvatsko tržište i uspostavlja snažnu tržišnu poziciju na temelju brenda Kvantum-Tima.
 
Biochem Polska, sa sjedištem u Staroj Iwicznoj kraj Varšave, je poljska kompanija za distribuciju medicinskih i farmaceutskih proizvoda. Kompanija je osnovana 1996. kao distributer farmaceutskih supstanci koje se koriste za bolničku proizvodnju infuzijskih tekućina i medicinskih pripravaka. U međuvremenu, Biochem je postao jedan od vodećih distributera na poljima anesteziologije, neonatologije, onkologije i hemodijalize na poljskom tržištu.
 
Kvantum -Tim, osnovan 2002. godine sa sjedištem u Rakitju kraj Zagreba, jedan je od vodećih hrvatskih distributera medicinskih proizvoda i potrošnog materijala u poljima profesionalne dijagnostike, rehabilitacije, te medicinskih proizvoda za osobnu upotrebu. Kompanija  surađuje s oko 600 ljekarni, svim domaćim veledrogerijama, kao i brojnim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. U portfelju Kvantum-Tima nalazi se preko pet tisuća proizvoda renomiranih svjetskih proizvođača, poput Rossmaxa, Intermeda, Rebstocka, Rextre i drugih.
 
Kvantum-Tim je 2002. godine osnovao Marijan Buljat koji je, prema podacima Sudskog registra, i prokurist tvrtke dok je direktor Zoran Leitner. Prema podacima Poslovne Hrvatske, lani su imali 23 zaposlena i ostvarili prihod od 2,5 milijuna eura te dobit od 166,4 tisuće eura.
 
Grubišić & Partneri bili su angažirani kao ekskluzivni financijski savjetnik upravi i vlasnicima Kvantum-Tima u transakcijskom procesu, a odvjetničko društvo Bradvica, Marić, Wahl, Ceasrec (BMWC) pružalo je pravnu podršku, stoji u priopćenju.
 
 
16. travanj 2024 02:35