Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Reagiranje: Najmoćniji šibenski poduzetnici - osebujni Jolly i misteriozni Lukanović

20. Srpanj 2022.
Josip Stojanović Jolly

Redakcija Lidera primila je reakciju poduzetnika Josipa Stojanovića na članak Najmoćniji šibenski poduzetnici - osebujni Jolly i misteriozni Lukanović  Reakciju u nastavku prenosimo u cijelosti. 

"U navedenom tekstu najprije mi nije jasna poveznica između gdina. Bože Lukanovića i mene te da li je dio teksta o meni zapravo napisan, da bi Vaši čitatelji uopće pročitali tekst o gdinu Lukanović. U Vašem tekstu ima netočnih informacija, počevši od navođenja toga da sam najmoćniji poduzetnik u Šibeniku, pa do toga da 'nisam otvoren za medije'. Također bi Vašeg novinara, ili novinare, zamolio da mi pojasne što to znači biti otvoren za medije. Potom epitet 'kontroverzni' - na što, u tom dijelu teksta aludirate? 

Nadalje, u Vašem tekstu je navedena potpuno netočna tvrdnja da je Jolly auto line 'Nestao je na razvalinama Eurolinea Milorada Radovanovića Brace, a iz tog doba još se vuku pravosudni repovi.' 

Naime, Jolly auto line d.o.o. je trgovačko društvo koje nije nastalo na ničijim 'razvalinama', nego je renomirano trgovačko društvo koje je osnovano izjavom o osnivanju od 26. studenoga 2012. godine i nema ama baš nikakve poveznice s društvom kojeg Vi u spornom članku navodite. Ujedno, Jolly auto line d.o.o., nema nikakve pravosudne repove. 

U tom pravcu, predlažemo da sukladno Zakonu o medijima, a posebice članke 40,41, 42 itd. istog Zakona objavi ispravak informacije, odnosno isprika sljedećeg zadržaja: 

- Netočna je tvrdnja objavljena u tekstu od 7. srpnja 2022. godine novinara Gorana Litvana i Aleksandra Tešića s naslovom 'Najmoćniji šibenski poduzetnici - osebujni Jolly i misteriozni Lukanović' da je društvo Jolly auto line d.o.o. nastalo na razvalinama Eurolinea Milorada Radanovića Brace, a iz tog doba još se vuku pravosudni repovi.

Naime, društvo Jolly auto line d.o.o. je nastalo izjavom o osnivanju od 26. studenoga 2012. godine, te nije nikakav pravni slijednik društva Euroline d.o.o., Zagreb, niti s tim društvom ima bilo kakvu poveznicu. Također, Jolly auto line d.o.o., nema nikakve repove, a posebno ne pravosudne."

26. travanj 2024 21:43