Tvrtke i tržišta
StoryEditor

S naglaskom na održivost, Petrol investira u nove u nove poslovnice

23. Kolovoz 2023.

Okretanje održivom poslovanju i briga o budućnosti postaju dio poslovanja svake tvrtke pa je upravo zato na to stavljen glavni naglasak svečanog otvorenja novog prodajnog mjesta tvrtke Petrol. Naime, Petrol je danas ‘upogonio‘ prodajno mjesto Helena Zapad, a to je samo dio strateške obnove kojom Grupa investira u obnovu i izgradnju održivih i novih poslovnica. 

Povodom otvorenja Nada Drobne Popović, predsjednica Uprave Grupe Petrol, naglasila je da žele postati integrirani partner u energetskoj tranziciji, a upravo su ova nova prodajna mjesta korak prema otvaraju vrata novim mogućnostima i perspektivama rasta te doprinosa hrvatskom gospodarstvu.  

- Investirajući u najnovije energetske trendove i sa povećavanjem prisutnosti na tržištima istične Europe, Petrol jača svoju poziciju. Ovo je ključni korak prema ostvarenju naših ciljeva i istovremeno naglašava posvećenost razvoju i širenja prisutnosti Petrola na hrvatskom tržištu. Kroz pripajanje tvrtke Crodux derivati dva, Petrol je naglasio svoju ambiciju da postane glavni ponuđivać energetskih rješenja u Hrvatskoj do 2025. godine - kazala je Crobne Popović. 

Istaknula je da Grupa aktivno želi sudjelovati u stvaranju održive budućnosti pa kao dio te inicijative trenutno rade na ishođenju dozvola za instalaciju solarnih elektrana na krovovima svojih prodajnih mjesta.

I Simona Kostrevc, predsjednica Uprave Društva Petrol Hrvatska, istaknula je da Petrol sa žarom prema održivosti integrira nove alternativne izvore energije i nove tehnologije, a predanost invacijama dio je strategije Grupe.

- Otvaranje ovog mjesta predstavlja veliki korak naprijed u pružanju najboljih usluga cijenjenim kupcima, uz istovremeno zalaganje za održivost. Želimo stvoriti inovativne puteve prema održivoj budućnosti i biti integrirani u stvaranje energetskih rješenja - kazala je Kostrevc. 

Inače, Helena Zapad jedna je od deset novih poslovnica u koje Petrol investira u Hrvatskoj - tri u Istri, četiri u Dalmaciji i tri u okolici Zagreba.  

27. travanj 2024 05:00