Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Sandi Češko se vraća i postaje jedini vlasnik tvrtke Studio Moderna

14. Travanj 2022.
Sandi Češko

Tvrtku Studio Moderna koja stoji iza brendova Top Shop, Dormeo, Delimano, Rovus i Walkmaxx preuzeo je bivši vlasnik Sandi Češko, te je ponovni postao jedini vlasnik tvrtke.

Češko,drugi najbogatiji Slovenac s Managerove liste najbogatijih preuzima tvrtku preko financijske tvrtke Studio Moderna Founders B. V. Ostali investitori, uključujući General Atlantic i Templeton Fund povlače se iz tvrtke.

Češko tako postaje jedini vlasnik tvrtke, a vrijednost transakcije nije želio otkriti.

- Naravno da sam zadovoljan. Radio sam nekoliko mjeseci na tome i nisam bio jedini u procesu – rekao je Češko za slovensko Delo.

Češko i njegova supruga Livija Dolanc osnovali su tvrtku 1992. godine, potom polovicu udjela prodali stranim investicijskim fondovima 2019., da bi sada ponovno postali jedini vlasnici. 

Studio Moderna djeluje uglavnom u srednjoj i istočnoj Europi. Kombinira nekoliko marki proizvoda za dom, uključujući marku madraca Dormeo i kuhinjsko posuđe Delimano. U posljednjem desetljeću tvrtka je proširila prodaju na više od 20 zemalja i uspostavila mrežu od više od 20 milijuna kupaca.

Češko je i član Socijaldemokrata i početkom ove godine preuzeo je gospodarsku politiku stranke. Postao je predsjednikom stručnog vijeća za gospodarstvo u SD-u i aktivno sudjeluje u predizbornoj kampanji za ovogodišnje parlamentarne izbore.

Inače, magazin Manager procijenio je njegovu imovinu na 355 milijuna eura.

27. travanj 2024 05:13