Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Siniša Đuranović imenovan je novim članom Uprave Hrvatskog Telekoma

08. Prosinac 2022.
Siniša Đuranović

HT imenovao novog člana Uprave i uveo poziciju glavnog direktora za korporativne poslove

Siniša Đuranović imenovan je novim članom Uprave Hrvatskog Telekoma i glavnim direktorom za korporativne poslove (CCO). Odliku o imenovanju donio je NO na današnjoj sjednici, navedeno je u propćenju, a Upravu sada čini ukupno sedam članova. 

Đuranović novu ulogu preuzima s pozicije Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika. Hrvatskom Telekomu pridružio se 2000. godine, nakon karijere u odvjetništvu gdje se specijalizirao za korporativno pravo i M&A. Tijekom svoje karijere u Hrvatskom Telekomu bio je odgovoran za vođenje regulatornih i pravnih odjela te strateških projekata HT-a i članica HT Grupe u Hrvatskoj i regiji. Od 2015. godine obnašao je dužnost Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika, koordinirajući i upravljajući segmentima strategije Društva, M&A-a, pravnim i regulatornim poslovima, nacionalnom i međunarodnom veleprodajom, elektroničkom komunikacijskom infrastrukturom, medijskim i digitalnim uslugama te transformacijom poslovanja.

Također obnaša funkcije Predsjednika odbora direktora Crnogorskog Telekoma, člana Uprave društva HT holding d.o.o., člana Nadzornog odbora JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar te zamjenika predsjednika HUP-ICT Udruge. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, te završio executive MBA program na IEDC Bled.

Siniša Đuranović je tijekom svoje više od dvadesetgodišnje karijere u Hrvatskom Telekomu imao veliki utjecaj na poslovanje Hrvatskog Telekoma, vodeći regulatorne i pravne poslove, veleprodaju i strategiju, doprinoseći uspjesima kompanije i učvršćivanju vodeće pozicije HT Grupe u ICT sektoru. Posjeduje temeljito znanje o HT-u  i razumijevanje ICT industrije, u Hrvatskoj u regiji, te će kao član Uprave imati važnu ulogu u budućem rastu Hrvatskog Telekoma - istaknuo je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, povodom imenovanja. 

Od 8. prosinca 2022. godine, Upravu Hrvatskog Telekoma čine: Kostas Nebis, predsjednik, Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, Matija Kovačević, nadležan za financije, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika, i Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove.

21. ožujak 2023 18:38