Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Brzi rast i još brži stečaj tajnovitog Studio revolta, promjena u Upravi Bauwerk grupe…

27. Travanj 2022.
Zagrebtower, posljednje sjedište Studija revolt

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad STUDIJEM REVOLT iz Zagreba pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog 415 tisuća kuna duga. Tvrtka je osnovana 1992., ali posljednjih nekoliko godina praktički nije poslovala, osim 2020., kad je s prihodom od 793 milijuna kuna postala najbrže rastuća kompanija u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

Riječ je o jednoj od najtajnovitijih kompanija u Hrvatskoj, osnovanoj početkom devedesetih u Dalmaciji, na poluotoku Pelješcu, a bavila se digitalnim dizajnom. Tijekom godina izmjenjivali su se vlasnici, članovi Uprave i prokuristi, a prema Sudskom registru njihovo je prebivalište variralo od Orebića i Dubrovnika preko Mošćeničke Drage do Zagreba, e da bi 2020. u vlasništvo ušao Wajid Ali Choudry, s prebivalištem u Blackburnu (UK).

U lipnju prošle godine, kad je već bila u blokadi, tvrtku je preuzeo stanoviti Nils Gunnar Nilsson, s prebivalištem u Rumunjskoj. Tako je barem navedeno u Sudskom registru. Inače, Studio Revolt je, ako je suditi prema njegovim web-stranicama, bio specijaliziran za nabavu IT opreme. Tko su mu klijenti i s kime rade, nigdje nije bilo navedeno. Stranica više nije aktivna, a tvrtka će biti izbrisana iz Sudskog registra.

Patrick Mathijs Catharina Hardy postao je novi član Uprave tvrtke BAUWERK GROUP HRVATSKA iz Đurđevca koja se bavi piljenjem i blanjanje drva umjesto Klausa Dietera Brammertza.

Ivan Alerić postao je novi predsjednik NO-a AUTOCENTRA AGRAM, koji se bavi održavanjem i popravcima motornih vozila, umjesto Ivice Primorca, a Berislav Perić novi zamjenik predsjednika umjesto Nenada Volarevića. Nevenka Janković nova je članica NO-a umjesto Grge Dodiga.

Ilija Bošnjak preuzeo je vlasništvo nad MAXOM ADRIA od bosanskohercegovačke tvrtke MAX LOG. Preuzeo je i direktorsku poziciju u tvrtki od vlasnika MAX LOGA Miroslava Gavrilovića i Gorana Delića.

Tvrtka DHH iz Pule promijenila je naziv u PLUS HOSTING GRUPA.

20. travanj 2024 12:54