Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Filipovićev opoziv i nove uloge oko Ine, pojačanje u Upravi DHL Internationala…

30. Svibanj 2022.
Ivona Tenžera

Nakon što je postao ministar gospodarstva i regionalnog razvoja, Davor Filipović opozvan je iz NO-a INE na osobni zahtjev. Filipović je u NO ušao pola godine nakon neuspješne kandidature za gradonačelnika Zagreba. Vlada je imenovala njega i Branimira Škurlu umjesto Luke Burilovića i Damira Vanđelića na mandat od šest mjeseci. Vlada je Filipovića imenovala i novim članom Glavne skupštine INE koji predstavlja Hrvatsku umjesto dosadašnjeg člana, bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića. Također, Filipović je, zajedno s Marinom Piletićem, imenovan članom Savjeta za pregovore s MOL-om o mogućem otkupom dionica INE umjesto Ćorića i Josipa Aladrovića

Ivona Tenžera postala je nova članica Uprave DHL INTERNATIONALA, i na toj se poziciji pridružila Srebrenki Saks.

Davor Baković imenovan je direktorom KONČAR-MJERNIH TRANSFORMATORA. Baković je bio predsjednik Uprave tvrtke od 2018. Danijel Krajtner , koji je bio član Uprave, sad je na čelu KONČAR-GENERATORA I MOTORA umjesto Ante Eleza.

Vesna Boinović-Grubić više nije članica Uprave KONČAR-ELEKTRIČNIH VOZILA.

Ivana Gavrilović postala je nova zamjenica predsjednika NO-a zagrebačke tvrtke GLOBALNA HRANA umjesto Mirele Gulam.

Luksemburški BACKB INVESTMENTS S. Á R.L. preuzeo je vlasništvo nad zagrebačkim B2 KAPITALOM od B2 KAPITAL HOLDING S.ÁR.L.-a.

Đuro Seleši napustio je suvlasništvo POLJOPRIVREDNOG PODUZEĆA ORAHOVICA iz općine Zdenci. Tvrtka sada ima 680 suvlasnika.

Sanja Tadijan imenovana je novom direktoricom tvrtke KRNJAK iz Donjeg Miholjca. 

Odlukom skupština društva KREKIĆ AVANGARD tvrtka KREKIĆ podijeljena je postupkom odvajanja i to prijenosom dijela imovine navedene tvrtke na KREKIĆ AVANGARD.

Alen Bajrić potpuno je preuzeo vlasništvo nad METALPRODUKTOM iz Belica od Begija Bajrića i Husnija Bajrića, kojem se pridružio na direktorskoj poziciji. 

Tvrtka ESCO ENERGY pripojena je svom vlasniku – tvrtki RUDAN u vlasništvu Graciana Rudana.

Emil Mihalina postao je novi član NO-a AGRAM INVESTA umjesto Ante Gašparovića.

Vladimir Bijelić imenovan je novim predsjednikom Uprave VODOPRIVREDE DARUVAR, a dosadašnji direktor Robert Marinić i Marijan Cenger postali su članovi Uprave.

Talijanski FINEST ušao je u vlasničku strukturu riječke tvrtke EURONEWPACK ALBA, kojoj je temeljni kapital povećan s 250.000 kuna na 4,05 milijuna kuna. Ostali suvlasnici su Flavio Pendin, Daniela Pendin, Piergiorgio Pigatto i matična talijanska tvrtka EURONEWPACK 

25. travanj 2024 20:19