Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi šef NO-a lošinjske Jadranke, Kosovec preuzeo Cute Zagreb, smjena u upravi Multiplus Carda…

13. Studeni 2023.
Gordana martinovićfoto Dražen Lapić
Pišu: Anamarija Mujanović i Goran Litvan

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a lošinjske JADRANKE Krešimir Čemerika novi je predsjednik NO-a umjesto Krešimira Filipovića¸ a za zamjenika predsjednika izabran je Marko Lukičić.

Nakon preuzimanja STUDENAC si je pripojio omišku ŠPAR TRGOVINU.

Tomislav Kosovec je s pomoću svoga novoosnovanog varaždinskog HTC COMMERCEA preuzeo vlasništvo nad hrvatskim brendom medicinske odjeće, tvrtkom CUTE ZAGREB, od Luke Buljana, Matije Eve Gašparović, Ivane Fijale, Anje Barišić i Dore Šajnić. Preuzeo je i direktorsku poziciju od dosadašnjih članova Uprave Buljana i Fijale.

Donedavna predsjednica Uprave UNICREDIT LEASING CROATIJE Gordana Martinović nova je članica Uprave MULTIPLUS CARDA umjesto Hrvoja Poljaka.

Tvrtki INTERIGRE pripojen je WETTPUNKT. Obje su tvrtke u vlasništvu NOVOGAMINGA, odnosno NOVO SWISS GRUPE.

Mariju Širiću potvrđena je prokura u ROBERTU BOSCHU umjesto Marije Jukić.

Riccardo Gastaldi više nije u Upravi riječke tvrtke DRAGON MARITIME ADRIA. U Sudskom registru upisana je i promjena vlasnika, slovenske tvrtke koja je promijenila naziv iz DRAGON MARITIME u AEGIDA.

LJEKARNA PABLO pripojila je LJEKARNE ZORKA MUVRIN nakon prošlogodišnjeg preuzimanja.

Johan Lahiri novi je predsjednik Uprave SERENDIPITYJEVE tvrtke METUS iz Brezja (Sveta Nedelja) umjesto Svena Jakoba Holma, a u Upravu je ušao Bengt Birger Lejdström

Osman Ahmeti preuzeo je vlasništvo i direktorsku poziciju BOROVJE DOMA od Domagoja Mandića i Slavena Matkovića te je preimenovao tvrtku u A.O.-GRADNJA.

Dražen Stankić novi je upravitelj BRANITELJSKE GRAĐEVINSKE ZADRUGE OSIJEK umjesto pok. Petra Milasa.

Dario Sever više nije prokurist u AG MONTAŽI Zdravka Severa.

Vlasnik metalske tvrtke REZAL iz Splita Božo Rezić povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a za direktora je imenovao Tomu Rezića.

Aleš Jurman novi je predsjednik Uprave križevačkog STROJREMA umjesto Frane Jezeršeka, a Damjan Burnik novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Petre Poženel.

Suvlasnici tvrtke OREON PRO iz Karlovca Tihomir Mikinac, Marinko Ljubičić i Davor Katalinić više nisu prokuristi pa je u Upravi ostao samo direktor Zoran Gobac, koji je preko svoje tvrtke AVIA četvrti suvlasnik.

Sarandezi Shabanaj dodijeljena je prokura u zagrebačkom ADCUBUMU.

Jasminka Jakšić izišla je iz uprave tvrtke 3T. CABLE.

RASCO je pripojio tvrtku kćer RASCO MUVO.

Marija Poldrugač, Ivan Poldrugač, Ana Poldrugač i Luka Poldrugač naslijedili su vlasnički udjel Željka Poldrugača u ZELINAPROMETU, a Ivan Poldrugač zamijenio ga je i na direktorskoj poziciji.

Dragutin Bulić izišao je iz suvlasništva u zagrebačkoj POMONI, ali ostao je jedan od troje direktora.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za riječku EKO SANDRU Sandre Rudić koji je bio pokrenut zbog blokade računa od 300 tisuća eura.

Osnivač i suvlasnik tvrtke TE_TO ZAGREB Edo Ivačić povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru. Anja Ivačić na direktorskoj se poziciji pridružila Radovanu Brkiću i Dušku Tonkoviću.

29. travanj 2024 06:30