Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pojačanja u Upravi Hrvatskih cesta, rošade u IBM-u, smjena na čelu Toyote…

10. Svibanj 2022.
Josip Škorić

Dosadašnjem predsjedniku Uprave HRVATSKIH CESTA Josipu Škoriću u Upravi su se kao članovi pridružili Alen Leverić i Željana Šikić.

Yosuke Arai imenovan je novim predsjednikom Uprave TOYOTE CROATIA i TOYOTA CENTRA ZAGREB umjesto Kensuke Tsuchiya.

Nataša Krupljanin postala je nova direktorica IBM-a HRVATSKA umjesto Petre Lalić Bitunjac, koja je na toj poziciji bila četiri mjeseca, a sada je postala nova članica tvrtkina NO-a. Također, Igor Pravica postao je novi predsjednik NO-a umjesto Michaela Paiera, a Ivo Brbić zamjenik predsjednika umjesto Dubravke Miškić-Domislić.

KONČAR – ELEKTRONIKA I INFORMATIKA preoblikovala se iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću, a time je KONČAR – ELEKTROINDUSTRIJA umjesto glavnog dioničara postala jedini član društva.

Borislav Perožić postao je novi predsjednik NO-a PREHRAMBENO INDUSTRIJSKOG KOMBINATA za proizvodnju kruha, peciva, slastičarskih proizvoda i kolača iz Rijeke umjesto Alena Hosta, Šein Brinjak novi zamjenik predsjednika NO-a umjesto Miljenka Vaića, a Ivan Funčić postao je novi član NO-a umjesto Vladimira Fornažara.

VODOPRIVREDA-ZAGORJE iz Klanjca raspustila je svoj NO, u kojem je Mario Bedeković bio predsjednik, Damir Čopor njegov zamjenik, a Ivica Pavlek, Vladimir Županić i Tomislav Harapin članovi.

Emma Elaine Bergman i Kieran Patrick Walsh imenovani su novim direktorima tvrtke VESTAS CENTRAL EUROPE-ZAGREB u vlasništvu danskog VESTAS CENTRAL EUROPE A/S-a, umjesto Guida Hinrichsa i Hansa Martina Smitha. Tvrtka se inače bavi distribucijom električne energije.

Arso Lakušić imenovan je novim direktorom tvrtke M.O.F. RAZVOJ TRGOVAČKIH CCENTARA umjesto Dubravka Perovića.

Bojan Sruk imenovan je novim direktorom zagrebačkoga GLOBAL EURO-TRADEA umjesto Marine Papak.

Kristina Autischer postala je zamjenica predsjednika NO-a KOMUNALCA PETRINJA umjesto Drage Miličića, a Josip Krmpotić postao je novi član Odbora umjesto Mije Kurtovića.

Daria Ljilja Schirmann napustila je mjesto članice Uprave splitskog POTESTASA.

Dosadašnji član Uprave tvrtke ROMANA iz Makarske Ivica Sulje postao je predsjednik Uprave tvrtke, a dosadašnja direktorica Žara Malić postala je članica Uprave.

Branko Mavrović više nije suvlasnik VETERINARSKE STANICE VRBOVEC. Tvrtka sada ima 47 aktivnih suvlasnika.

Andrei Tšesnokov  preuzeo je preko svoje tvrtke BEVANDA PROJEKT vlasništvo nad karlovačkom TVORNICOM PLINSKIH TURBINA od EGI GISBORN GROUPA registriranog u Gibraltaru. No, poznavatelji prilika tvrde da se zapravo ništa nije promijenilo, te da je Tšesnokov – nekad s prebivalištem u Estoniji, a od prošle godine u Opatiji - i dosad bio u pozadini svega.

Stjepan Frljužec napustio je vlasničku strukturu tvrtke MATAKOVO iz Marijanca, u kojoj je bio od 2010. godine.

25. travanj 2024 12:54