Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđene promjene u upravama Ine, Croatia Osiguranja, Addiko banka i Stanić Beveragesa…

20. Svibanj 2024.
Karoly Hazuga

U Sudskom je registru potvrđeno da je Károly Hazuga od 29. ožujka novi član Uprave INE umjesto Krisztiána Pulaya te da je Vlada dala novi mandat trojici članova Uprave iz hrvatske kvote ‒  Hrvoju Šimoviću, Marinu Zovku i Miroslavu Skalickom.

Vančo Balen nije više član Uprave CROATIA OSIGURANJA. Kako je prije objavljeno na Burzi, Balen je otišao iz kompanije ‘na osobni zahtjev, iz privatnih razloga‘.

U Sudskom je registru potvrđeno da je Marko Bolanča novi član Uprave ADDIKO BANKA umjesto Ivana Jandrića.

Ivan Čevra od 24. siječnja predsjednik je Uprave STANIĆ BEVERAGESA umjesto Jerka Tvrdića, koji je bio na čelu tvrtke u prijelaznom razdoblju, nakon što je u listopadu prošle godine s čelne pozicije otišao Zoran Mabić.

Otvoren je stečajni postupak za daruvarski KOBID Dejana Donevskog, koji proizvodi samoposlužne praonice za automobile i praonice za kućne ljubimce. Račun je od početka godine u više navrata bio blokiran, a od 13. listopada u trajnoj je blokadi, koja je dosegla više od 400 tisuća eura. Za stečajnog upravitelja imenovana je Boja Stanković, a ročište vjerovnika zakazano za 24. rujna.

Miroslav Ćirić novi je i jedini član Uprave tvrtke BU POWER SISTEMI iz Viškova umjesto Đanija Jerkova.

Ranku Sekušaku se na direktorskoj poziciji u TM-AUTU iz Zagreba pridružio Antonio Volf, prokura je ukinuta Ranku Margaliću, a dodijeljena Daliboru Bagariću i Lani Kadliček.

CENTAR GRAĐEVINSKOG FAKULTETA u Zagrebu dobio je NO kojem je na čelu Meho Saša Kovačević, njegov zamjenik je Tomislav Josip Mlinarić, a treći član NO-a je Dražen Vouk.

Vlasnik trgovca uredskim materijalom FIV iz Zagreba Ivica Fiolić povukao se s direktorske pozicije, na koju je imenovao Frana Fiolića, a on i Renata Fiolić preuzeli su prokuru.

Steveu Iliji Petroviću dodijeljena je prokura u tvrtki S+B SYSTEMTECHNIK iz Dugopolja.

Vlasnik INTER SOLUTIA iz Zagreba Gordan Sremec povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a za direktora je imenovao Sašu Vidmara.

Većinski vlasnik splitskog EBURA i dosadašnji prokurist Duje Stojić novi je direktor, i na toj se poziciji pridružio manjinskom suvlasniku Hrvoju Pleiću

Tomislav Škulić novi je direktor ADRIA MORA iz Pakoštana umjesto Milana Udovičića.

Zoranu Sedlaru opozvana je prokura u obiteljskoj tvrtki PROMOVENDING iz Zagreb.

Mehmed Mušić novi je direktor u MUŠIĆ GRADITELJSTVU umjesto Borisa Petrušića.

Iva Cvitan i Romana Cvitan Čoga naslijedili su vlasnički udjel pok. Dinka Cvitana u LUCI ŠIBENIK, koja sad ima 67 suvlasnika, a većinski udjel od 50,4% preko svojih tvrtki drže Ali Riza Yildirim i Yüksel Yildirim.

Luka Iličić novi je član Uprave bjelovarske tvrtke ELEKTROMETAL NOVA.

20. rujan 2024 14:38