Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Turk i Čučković napsutili vlasništvo Pismorada, Gotić napustio Upravu GK Grupe…

10. Kolovoz 2022.
Robert Gotić

Zvonimir Turk i Dominik Čučković napustili su vlasničku strukturu PISMORADA. Tvrtka ima ukupno 27 suvlasnika.

Suvlasnik varaždinske GK GRUPE Robert Gotić od 18. srpnja nije više predsjednik Uprave. Ovlasti su mu prestale četiri dana nakon što je uhićen, zajedno s bivšim direktorom VARKOMA Željkom BunićemStjepanom Ptičekom, bivšim direktorom CONINGA i vlasnikom tvrtke ECOENERGY. Ured europskoga javnog tužitelja potvrdio je uhićenja zbog sumnje na primanje i davanje mita vezano uz projekt dogradnje i rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Vrijednost radova procijenjena je na 178 milijuna kuna, odnosno 23,7 milijuna eura. Od istog dana Gotić nije više ni na čelu drugih tvrtki kojima je vlasnik ili suvlasnik – GK ING-a, GK RMD-a i GK-a.

Senka Eterović i Urška Kaučič preuzele su vlasništvo nad tvrtkom ORDIZAG od njemačke tvrtke ORSAY GMBH. Eterović je također preuzela i direktorsku poziciju u tvrtki, dok je Joachimu Alexandru Schulzu i Kevinu Karlu-Heinzu Ziegleru ukinuta prokura u tvrtki.

Dosadašnji predsjednik Uprave bjelovarskih VODNIH USLUGA Ivan Ivančić imenovan je direktorom tvrtke, a dosadašnji članovi Uprave Josip Heged i Zoran Bišćan smijenjeni su s funkcija. Bišćan je napustio i Upravu bjelovarskoga KOMUNALCA.

Tvrtka ELODA pripojena je ELODA GRUPI.

Alija Garibović preuzeo je vlasništvo i poziciju u Upravi zadarske tvrtke PAKEL od Faika Garibovića.

Nikolina Mikulić postala je nova članica Uprave tvrtke META MATE.

Dubravka Črnac Dujanić imenovana je novom predsjednicom NO-a tvrtke PARK iz Buzeta umjesto Edita Rupena.

24. travanj 2024 09:27